Mubarik en Thomas

De leervragen waarvoor jongeren zich aanmelden voor het project Taal & Toekomst kunnen heel divers zijn, maar gaan verder dan de reguliere taalcoaching. De vragen zijn niet louter en alleen gericht op het leren van de Nederlandse taal met behulp van een lesmethode, maar zijn veel meer praktische gericht.

Het zijn vragen als: Hoe vind ik een baan? Hoe kan ik mijn netwerk vergroten? Hoe vind ik de juiste opleiding die bij mij past? Soms willen de jongeren bv wel een opleiding doen maar weten ze niet welke opleiding bij hen past bv qua (taal)niveau.


Mubarik (23) wilde graag in de verpleging werken maar welke niveau opleiding paste nou bij hem HBO of MBO. Met zijn coach Thomas ging hij werken aan deze leervraag. Daarnaast zocht hij ook werk maar als hij voordien een bedrijf aanschreef kreeg hij zelden een reactie. Dus: Hoe schrijf ik nou een goede sollicitatiebrief. Om dit te oefenen schreef hij, met hulp van zijn coach, diverse bedrijven aan om te zien of hij nu wel een reactie kreeg. En.... hij kreeg een uitnodiging voor een gesprek bij de Primark. Nu heeft hij, dankzij deelname het project Taal & Toekomst, een baan bij deze kledingwinkel.