Belmaatje

Vind je het fijn om op afstand iets voor een ander te kunnen betekenen? Ben je niet altijd in Stad, maar wil je toch iets voor een mede-Groninger betekenen? En vind je het leuk om te bellen? Meld je dan aan als

               Belmaatje

Wat het inhoudt:
Veel mensen missen in deze coronatijd het contact met anderen. Als Belmaatje bel je regelmatig met iemand die behoefte heeft aan contact. Je biedt mensen een luisterend oor, kunt samen even lachen of de actualiteit doornemen.

Samen met de deelnemer bepaal je hoe vaak je belt (dat kan verschillen van een paar keer per week tot één keer per maand) en het moment waarop je belt.

In een kennismakingsgesprek vragen we je naar je interesses en wensen, zodat we een goede match kunnen maken tussen jou en de deelnemer. In principe word je dan voor langere tijd aan iemand gekoppeld, zodat jullie samen een band kunnen opbouwen.

Met inachtneming van de coronamaatregelen, is het soms ook een optie om elkaar eens te gaan ontmoeten of het telefonische contact voort te zetten in echte bezoekjes. Dit is uiteraard alleen mogelijk als zowel de deelnemer als jij dat ziet zitten!

Wat we vragen:

- Je vindt het leuk om te bellen en op die manier een band op te bouwen.
- Je kunt goed luisteren en vragen stellen.
- Je bent geduldig en betrouwbaar.
- Je bent gedurende langere tijd gemiddeld een uur per week beschikbaar.

Wat we bieden:

- 100% coronaproof vrijwilligerswerk;
- Contact met mensen die echt naar een telefoontje uitkijken;
- Passende scholing;
- Individuele ondersteuning en begeleiding door een projectcoördinator en vrijwillig coördinator.

Meer informatie of aanmelden:

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden voor deze vacature? Neem dan contact op met projectcoördinator Sterre Attema, s.attema@humanitas.nl  06 53 24 00 02.
Je kunt ook bellen met het Meld- en Informatiepunt van Humanitas, 050-312 60 00.

 

Terug naar overzicht