Coördinator Er Zijn -Vriendschappelijk Huisbezoek

Vind je het leuk om met ouderen te praten, maar wil je niet wekelijks bij dezelfde oudere op bezoek? En lijkt het je ook leuk om deze ouderen te koppelen aan een passende vrijwilliger? Dan is vrijwillig coördinator bij Er Zijn echt iets voor jou!


Wat het inhoudt

Als vrijwillig coördinator ga je eenmalig op bezoek bij ouderen die op zoek zijn naar een vrijwilliger. Je gaat met hen kennismaken en kijken wat hun wensen zijn. Sommigen zoeken bijvoorbeeld een luisterend oor en anderen hebben de wens om eens met iemand naar buiten te gaan.

Ook maak je samen met de projectcoördinator kennis met nieuwe vrijwilligers. Op basis van de persoonlijkheden, wensen en interesses van de vrijwilligers en de ouderen ga jij ze koppelen. Dit doe je in samenwerking met de andere vrijwillig coördinatoren.


Heb je een leuke match gevonden? Dan organiseer jij een koppelingsgesprek waarbij de oudere en de vrijwilliger kennismaken. Als het klikt kan het koppel zelfstandig de afspraken regelen en ben jij als ondersteuning op de achtergrond aanwezig, mocht de vrijwilliger of oudere ergens tegenaan lopen.
Eén keer per maand spreek je af met de andere coördinatoren om alles met elkaar af te stemmen. Tussendoor is er regelmatig bel- of appcontact.


Wat we vragen

We zijn op zoek iemand die:
• zich minimaal 1 jaar voor ongeveer 6 uur per week wil inzetten;
• geduldig is en goed kan luisteren;
• vragen kan stellen en niet snel oordeelt.

Interesse?

Neem voor meer informatie contact op met de projectcoördinator: Jacquelien Hartholt j.hartholt@humanitas.nl / 06-13 65 37 92

Terug naar overzicht