Groningen

Vrijwillige leiding

Er zijn kinderen die niet op vakantie kunnen. Speciaal voor deze kinderen organiseert Humanitas vakantieweken. Een team van vrijwilligers bezorgt de kinderen een heerlijke vakantieweek. Deze vrijwilligers begeleiden de kinderen en verzorgen het programma met veel leuke activiteiten, ontspanning en plezier op de vakantielocatie.

Gedurende de vakantieweek is een groep van vrijwilligers actief. Elk van de vrijwilligers heeft een groepje van 4 kinderen onder zijn/haar hoede, met wie hij/zij de hele week optrekt.

Wij zoeken voor de vakantieweken 

Vrijwillige leiding

De kindervakantievrijwilliger… ….trekt gedurende de vakantieweek actief op met een groepje kinderen, voor wie hij/zij het eerste aanspreekpunt en vertrouwenspersoon is. Samen met de andere vrijwilligers bedenk je leuke activiteiten en die voeren jullie met elkaar ook uit. Je zorgt met elkaar voor een vrolijke en ontspannen sfeer zodat de kinderen een heerlijke vakantie hebben. Je staat er natuurlijk niet alleen voor; er zijn 2 weekcoördinatoren aanwezig, aan wie je relevante gebeurtenissen of calamiteiten kunt melden en elke dag, als de kinderen op bed liggen, neem je de voorbije dag met het team door. 

We zijn op zoek naar jou… ….als je een beetje speels bent en het leuk vindt om met kinderen om te gaan. Je bent samenwerkingsgericht en kunt goed werken in teamverband. Je spreekt de taal van kinderen en kent de grens tussen vrijheid en overschrijdend gedrag. Je bent enthousiast, creatief, inventief en geduldig, maar weet ook wanneer je moet ingrijpen en handelend moet optreden. Omdat je samenwerkt in een team is het belangrijk dat je oplettend bent naar je collega’s en zelf ook met feedback kunt omgaan. We gaan er van uit dat je bereid bent om deel te nemen aan de voorbereidende trainingsdag.

Wat levert het je op? In de eerste plaats een goed gevoel, omdat je in een enthousiast team samenwerkt aan een prachtig project voor kinderen in een kansarme situatie, maar je doet ook een schat aan ervaring op in leuk en zinvol vrijwilligerswerk bij een grote vrijwilligersorganisatie. Humanitas biedt scholing, ondersteuning en advies en uiteraard voorzien we in een vergoeding van gemaakte onkosten.

Solliciteren Heb je interesse in deze functie? En wil je samen met ons het verschil maken en mee helpen om een leuke vakantie voor de kinderen te organiseren? Dan gaan we graag met jou in gesprek. Stuur een korte schriftelijke motivatie met C.V. per e-mail aan info.noord@humanitas.nl We nemen dan contact met je op.

Terug naar overzicht