Maatjes Van Mesdag en ex-gedetineerden

TBS-gestelden die op onbegeleid verlof mogen, kunnen een maatje aanvragen via Humanitas. Een maatje helpt de stap terug naar de maatschappij makkelijker te maken. Het gaat om echte 'doe' activiteiten, bijv. samen de stad verkennen, wandelen, fietsen of naar de bioscoop gaan. Patiënten van de Van Mesdagkliniek hebben vaak lang maar heel beperkt contact met de 'buitenwereld' gehad. Daarom is het contact met een maatje, de aandacht en het praatje van groot belang.

Vrijwilliger worden?

Een maatje is een vrijwilliger die affiniteit met de doelgroep heeft, iemand die stevig in zijn schoenen staat en goed kan luisteren en iemand die evenwichtig en zelfstandig is.

De kennismaking is in de Van Mesdagkliniek. De eerste afspraken zijn binnen de kliniek. Als het goed gaat en beide partijen het goed met elkaar kunnen vinden, vinden de afspraken buiten de kliniek plaats. De frequentie is 1 x per week of 2 weken, voor een periode van een jaar.

Maatjes kunnen met vragen, voor ondersteuning, scholing en begeleiding terecht bij de (vrijwillige) coördinatoren van het project. Ook hebben zij contact met een maatschappelijk werker van de Van Mesdagkliniek.

Meer informatie of aanmelden?

Wil je meer weten of aanmelden voor een maatje? Neem dan contact met ons op! Na de aanmelding wordt er een afspraak gemaakt voor een intakegesprek en koppelen we je aan deelnemer. Voor vragen, scholing, begeleiding en ondersteuning kun je bij een (vrijwillige) coördinator terecht.

Terug naar overzicht