Groningen

Mooie Middag Maatjes

Veel kinderen hebben om verschillende redenen minder kans om mee te doen in de maatschappij; door een beperking, armoede, eenzaamheid of andere redenen. Mooie Middag Maatjes is een maatjesproject voor kinderen en jongeren tussen 4 en 18 jaar die in een kwetsbare situatie zitten. Voor hen is het fijn om regelmatig even alle aandacht te krijgen en nieuwe ervaringen op te doen. Hun wereld wordt verruimd. Bovendien krijgen de ouders hiermee een steuntje in de rug en worden zij even ontlast. Wij zijn op zoek naar:

Mooie Middag Maatjes

voor kinderen in een kwetsbare situatie 

Wat het inhoudt:

* Als vrijwillig maatje kom je 1x per week of per 2 weken langs om leuke dingen met het kind te ondernemen

* Dat kan bij het kind thuis zijn of je kan buitenshuis activiteiten ondernemen. Bijvoorbeeld samen naar het museum, een spelletje doen, samen muziek maken, samen fietsen of zwemmen 

* Als maatje geef je exclusieve aandacht aan het kind 

Wat we vragen:

* Geduldig 

* Lief voor kinderen  

* Luisterend oor bieden  

* Betrouwbaar  

* Ondernemend

* Een jaar beschikbaar

Wat we bieden:

* Leuk en nuttig vrijwilligerswerk

* Ondersteuning en begeleiding door een (vrijwillige) coƶrdinator

* Scholing

* Terugkom- en themabijeenkomsten

* Verzekering tegen schade en ongevallen

Meer informatie of aanmelden

Wil je meer informatie of wil je aanmelden? Neem voor meer informatie contact op met projectcoƶrdinator Yvonne de Vries: y.devries@humanitas.nl of 06 51 42 15 06. Je kunt ook bellen via het Meld- en Informatiepunt van Humanitas 050-312 60 00. 

Oproepjes:
7-jarig jongetje uit Groningen Zuid zoekt een maatje die met hem in het weekend erop uit gaat. Op die manier krijgt hij wat extra aandacht en hebben ouders hun handen vrij voor de andere kinderen.

14-jarige jongen uit Vinkhuizen met een verstandelijke beperking zoekt iemand die hem helpt met de Nederlandse taal en gezellige activiteiten met hem onderneemt.

9-jarig jongetje uit de Oosterparkwijk met autisme zoekt iemand om zijn interesses mee te delen. Hij vindt het leuk om naar musea te gaan, houdt van klussen en computeren.  Graag in het weekend.

 

Terug naar overzicht