Voorleesvrijwilligers in Paddepoel en Vinkhuizen

Voorleesvrijwilligers

Wij zijn dringend op zoek naar voorleesvrijwilligers voor de wijken Paddepoel en Vinkhuizen. Heb je affiniteit met taal en wil je kinderen helpen met hun taalontwikkeling? Maak dan één keer in de week een uurtje vrij om gezellig met een kind te lezen!

Doelgroep

Kinderen vanaf 3 jaar t/m groep 7 van de basisschool, die dreigen een taalachterstand op te lopen.

Wat het inhoudt

Voorlezen: Als voorleesvrijwilliger help je jonge kinderen spelenderwijs met hun taalontwikkeling en laat je hen kennis maken met het plezier in lezen. Door voor te lezen, te praten over het verhaal en over hun eigen belevenissen, spelletjes te doen. De ouders zijn aanwezig tijdens het voorleesuurtje en je betrekt hen er zoveel mogelijk bij.

Samen Lezen: Kinderen die zelf kunnen lezen hebben soms moeite om daadwerkelijk te begrijpen wat ze lezen. Hun woordenschat is te klein of ze hebben te weinig algemene kennis. Bij Samen Lezen help je kinderen van 7 – 12 jaar met begrijpend lezen. Je doet dat op een ongedwongen manier door om beurten te lezen, te praten over het verhaal en over de wereld om hen heen, taalspelletjes te doen.

Wat wij vragen

  • Minimaal 1 jaar beschikbaar. Ben je een kortere periode beschikbaar? Dan kun je kinderen uit groep 7 of 8 helpen met begrijpend lezen.

  • 1 tot 2 uur per week

  • Affiniteit hebben met kinderen, lezen en taal.

  • Aanvangsdatum per direct

Wat wij bieden

  • Humanitas biedt individuele ondersteuning door een vrijwillig coördinator

  • we geven een introductietraining

  • en organiseren regelmatig themabijeenkomsten, waar veel ruimte is voor het uitwisselen van ervaringen

Aanmelden

Wil je meer weten of je aanmelden voor deze vacature? Neem dan contact op projectcoördinator Gerda van Alteren, g.vanalteren@humanitas.nl, telefoon 06-83810223.

Lees ook het interview met voorleesvrijwilliger Marieke Spithoven 

Meer informatie over Voorlezen en Samen Lezen

Terug naar overzicht