Vrijwillige coördinator ER ZIJN

Vind je het leuk om met ouderen te praten? En lijkt het je leuk om ouderen te koppelen aan een passende vrijwilliger? Dan is vrijwillig coördinator bij Er Zijn echt iets voor jou!

Wat het inhoudt
Als vrijwillig coördinator ga je eenmalig op bezoek bij ouderen die op zoek zijn naar een vrijwilliger. Je gaat met ze kennismaken en kijken wat hun wensen zijn. Sommige zoeken bijvoorbeeld een luisterend oor, andere hebben de wens om met iemand naar buiten te gaan. Ook maak je kennis met nieuwe vrijwilligers. Op basis van de persoonlijkheden, wensen en interesses van de vrijwilligers en deelnemers ga jij ze matchen. Dit doe je in samenwerking met de andere vrijwillig coördinatoren.

Heb je een leuke match gevonden? Dan organiseer jij een koppelingsgesprek waarbij de oudere en de vrijwilliger kennismaken. Vervolgens kan het koppel zelf de afspraken regelen en ben jij als ondersteuning op de achtergrond aanwezig, mocht de vrijwilliger of oudere ergens tegenaan lopen.

Eén keer per maand spreek je af met de andere coördinatoren om alles met elkaar af te stemmen.

Wat we vragen
We zijn op zoek naar iemand die:

  • zich minimaal 1 jaar voor +/- 6 uur per week wil inzetten;
  • geduldig is en goed kan luisteren;
  • vragen kan stellen en niet snel oordeelt.

Interesse?
Neem voor meer informatie contact op met de projectcoördinator: Jacquelien Hartholt j.hartholt@humanitas.nl / 06-13 6 53 792

 

 

Terug naar overzicht