Vrijwilliger Vriendschappelijk Bezoek

Vrijwilliger Vriendschappelijk Bezoek 

Lijkt het je leuk om regelmatig een oudere te bezoeken? Om een luisterend oor te bieden of samen een wandelingetje te maken? Dan is vrijwilliger bij Vriendschappelijk Bezoek  echt iets voor jou!

Wat het inhoudt

Als vrijwillig maatje van een oudere of een chronisch ziek persoon bied je wekelijks of één keer per twee weken gezelschap. Dit kan in de vorm van een wandeling, een uitje naar het museum, een kopje koffie thuis, een spelletje, etc. Door middel van een kennismakingsgesprek waarin we vragen naar je interesses en wensen, proberen we jou zo goed mogelijk te koppelen aan een passende deelnemer.  

Wat we bieden

  • Passende en leerzame trainingen en bijeenkomsten
  • Een mooie aanvulling op je CV
  • WA-verzekerd tijdens je vrijwilligerswerk
  • Ondersteuning van een projectcoördinator en vrijwillige coördinator
  • Jaarlijks zichtbare erkenning voor je inzet

Meer informatie of aanmelden?

Neem dan contact op met het Meld- en informatiepunt, telefoon 050-312 60 00, email  mip.groningen@humanitas.nl

Specifieke oproepjes

Iets voor jou? Neem dan contact op met projectcoördinator Tamara van Diejen via t.vandiejen@humanitas.nl. 

Paddepoel
Sympathieke vrouw van 85 is heerlijk recht voor zijn raap! Ze heeft droge humor en zou graag puzzelen of Yahtzee spelen, wat kletsen en graag naar buiten met de rolstoel. Mevrouw is een beetje slechthorend. Voorkeur voor een wat oudere vrijwilliger (45+). 

Oosterpoort
Aardige man van 70 is veel alleen. Het lijkt hem geweldig leuk om wat te kletsen, samen spelletje te doen of samen te eten en dan het liefst met een mannelijke vrijwilliger, bij voorkeur iemand die jong is en veel meemaakt en te vertellen heeft. Meneer kan zelf niet zo heel veel vanwege de schade aan zijn hersenen. Hij houdt van lezen, vooral over de geschiedenis of detective boeken.  

Lewenborg
Interessante, enthousiaste dame van 75 was vroeger erg actief. En zoekt nu iemand die het leuk vindt met haar te wandelen, om wat mee te kletsen, misschien samen in de tuin wat kleine dingetjes doen? Ze zou dit graag met een wat oudere vrijwilliger (man of vrouw) willen doen. 

De Hoogte
Dame van 64 heeft zware COPD en gebruikt zuurstof. Daardoor heeft ze tijdens corona weinig contact met anderen. Mevrouw loopt met een rollator en voor verdere afstanden heeft ze een brommer, dit geeft haar vrijheid. Mevrouw zou graag een mannelijke vrijwilliger hebben die af en toe in het weekend langs komt om een praatje te maken, een spelletje te doen, samen te eten of een boodschap te doen. Wat hulp bij het gebruik van de computer zou ook fijn zijn. 

Paddepoel
Dame van 65 wil graag met een andere vrouw van 50+ zou wandelen. Mevrouw woont al langer in Groningen, maar kan hier niet goed aarden. Daardoor voelt ze zich geïsoleerd en verdrietig. Ze bezoekt zelf twee ouderen in de buurt, maar zou ook graag iemand hebben bij wie ze zelf haar verhaal kwijt kan. Mevrouw heeft een kat, wandelt dus graag, ze naait en verstelt kleding en kijkt graag netflix. Mevrouw rookt.

Terug naar overzicht