Vrijwilliger Levensverhaal

Vrijwilliger Levensverhaal 

Vind je het leuk om te schrijven en ben je nieuwsgierig naar het levensverhaal van een ander? Wil je een ander helpen iets waardevols na te laten voor familie en vrienden? Vrijwilligers bij project Levensverhaal helpen om het verhaal van de ander vorm te geven op een manier die bij diegene past.

Wat het inhoudt 

Als vrijwilliger bij project Levensverhaal kom je bij iemand thuis om herinneringen op te halen en samen te zoeken naar een vorm om deze vast te leggen. Doorgaans zijn het ouderen die hun verhaal opgetekend willen hebben, maar het kan ook een jong iemand zijn die bijvoorbeeld gevlucht is of een pittige tijd heeft meegemaakt. Samen met de verhaalverteller maak je een plan:

  • Op welke manier (doorgaans in verhaalvorm, maar het kan ook bijv. in een fotocollage. Belangrijk is wel dat je als vrijwilliger computervaardig bent.)
  • Wie doet wat
  • Voor wie is het bedoeld
  • Wanneer moet het af zijn
  • Met welke regelmaat spreek je af

Humanitas biedt ondersteuning bij het proces. Dit kan door één-op-één contact met een coördinator en door middel van groepsbijeenkomsten waarin een thema centraal wordt gesteld en ervaringen worden uitgewisseld.

Meer informatie of aanmelden? Neem dan contact op met het Meld- en informatiepunt.  
T: 050-312 6000 E: mip.groningen@humanitas.nl 

Terug naar overzicht