Vrijwilliger Thuisadministratie

Wie helpt mee? Vrijwilligers thuisadministratie geven mensen met financiële chaos een steuntje in de rug. Zij bieden rust en overzicht en stropen ook vaak zelf de mouwen op en onderhouden contact met allerlei organisaties.

 

Doelgroep

Een groeiende groep stadjers heeft hulp nodig bij hun financiën. Sommige stadjers hebben ‘chaos in hun hoofd’ en daardoor geen overzicht. Vaak is er ook sprake van problematische schulden. Zij krijgen dan te maken met aanmaningen, dwangsommen, deurwaarders, afsluitingen gas, water en licht en huisuitzettingen. Voor velen is slechts een schuldsanering het laatste redmiddel.

Activiteiten

Gemiddeld komt het neer op: het ondersteunen van de hulpvrager bij o.a. :

  • ordenen van de administratie

  • inzicht krijgen in inkomsten en uitgaven

  • kijken of voorliggende voorzieningen compleet zijn

  • overzichten maken schulden/schuldeisers

  • aanvullende zaken regelen voor een schuldsanering

Aantal uren

In overleg (van 1 uur tot 4 à 8 uur per week)

Aanvangsdatum

Per direct in overleg (na een intake gesprek.)

 

Jouw vaardigheden en kwaliteiten

Je bent daadkrachtig en je hebt affiniteit met de doelgroep. Je kan rust en overzicht in de financiën aanbrengen. Je bent betrokken maar kunt ook afstand nemen: je bent je bewust dat je bij mensen in huis bent waar je soms schrijnende situaties tegen kan komen.

Contact

Wil je je aanmelden als vrijwilliger Thuisadministratie, of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op of kijk bij Thuisadministratie.

 

Terug naar overzicht