Groningen

Vrijwilligers voor ‘Vrijwilligers en Dementie’

In de stad Groningen zijn ruim 2000 mensen met dementie. Het grootste deel daarvan woont zelfstandig en heeft daarbij op den duur hulp nodig. Soms is er een mantelzorger in de buurt, soms niet. Dankzij mantelzorgers, professionele hulp en vrijwilligers kunnen mensen met dementie nog lang thuis blijven wonen. Wij zoeken vrijwilligers die samen leuke dingen willen ondernemen en de mantelzorger willen ondersteunen.

Vrijwilligers voor ‘Vrijwilligers en Dementie’

Denk je dat jij dat kunt? Voor de omgang met mensen met dementie heb je geduld nodig.

Humanitas biedt zijn vrijwilligers ondersteuning, scholing en een verzekering. 

Op dit moment hebben we de volgende vacatures:

Zuid

Vrouw van 90 jaar met beginnend geheugenverlies wil graag iemand om samen 1 keer per week korte stukjes mee te wandelen. Ze komt amper meer buiten en wil wel eens naar de winkel. Wie wil deze onzekere mevrouw helpen herinneren dat ze de rollator neemt en samen met haar een stukje lopen.

Zuid

Vrouw van 75 jaar, onzeker en vergeetachtig, zoekt iemand die elke week op bezoek komt zodat haar man even zijn gang kan gaan. Ze houdt van tuinieren, wandelen en praten over vroeger. Wie wil deze vriendelijke, zelfstandige mevrouw bezoeken.

Zuid

Vrouw van 85 jaar zit in een rolstoel en is vergeetachtig en onzeker. Wie wil een keer per week op een vaste tijd met haar naar de winkel. 

Meer informatie of aanmelden

Neem voor meer informatie contact op met projectcoördinator Piet Risselada via p.risselada@humanitas.nl of telefonisch 050-3126000/06-83810227. Je kunt ook bellen via Meld- en Informatiepunt van Humanitas 050-312 60 00. Meer informatie over het project vind je hier.

Terug naar overzicht