Vrijwilligers Humanitas webredactie

De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Onze vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Onze hulp is gratis en altijd in de buurt; we hebben ruim tachtig afdelingen door het hele land. En we zijn er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging.

Wil je graag helpen om de meerwaarde en het mooie werk van het vrijwilligerswerk in beeld te brengen? Word dan onze nieuwe collega!

Wat het inhoudt
We zijn op zoek naar nieuwe collega's om ons redactieteam te versterken. Het bijhouden van onze website, en het delen van berichten op social media is een tijdrovende klus. Wekelijks ben je hier een dagdeel, ongeveer 4 uur, mee bezig. Daarnaast is er maandelijks een vergadering van het redactieteam.

Je komt in een gemotiveerd team. Maar er is veel meer: je kunt bijvoorbeeld deelnemen aan allerlei activiteiten zoals het maandelijkse themacaf√©, of activiteiten zoals een bezoek aan een brandweerkazerne bijwonen, festivals zoals het jaarlijkse vrijwilligersfestival bezoeken, zowel online als in levende lijve trainingen van Humanitas volgen en meedoen aan workshops die worden georganiseerd door Link050.

Omdat we minimaal 1 jaar met jou willen samenwerken bieden we jou een intensieve begeleiding. Als je je draai hebt gevonden kun je ontdekken waar jouw passie ligt. Reportages maken, vloggen, mensen interviewen, fotograferen? Je kunt dan je creatieve ei kwijt! Je doet dit dan naast de redactionele werkzaamheden.

Wat we vragen

  • Minimaal 4 uur per week inzetbaar
  • 1x per maand aanwezig op de redactievergadering
  • Kennis van Humanitas en bereid om een algemene training te volgen
  • Minimaal 1 jaar beschikbaar

Wij zijn op zoek naar een creatief, inspirerend en bevlogen persoon die op vrijwillige basis over de verschillende soorten vrijwilligerswerk binnen Humanitas wil communiceren.

Ben jij nieuwsgierig van aard, is jouw hobby korte filmpjes maken, mooie teksten schrijven of inspirerende mensen interviewen, dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat we bieden

  • Een prachtig project om aan bij te dragen;
  • Een gezellig team van collega vrijwilligers;
  • Ondersteuning en begeleiding door de projectondersteuner;
  • Cursussen en themabijeenkomsten via Humanitas;
  • Een kijkje achter de schermen bij Humanitas;
  • Verzekering tegen schade en ongevallen.

Contactgegevens
Wil je meer weten over deze vrijwilligers functie, neem dan contact op met Dana Ebbekink fondsenwerver Humanitas via D.ebbekink@humanitas.nl of bel: 050 312 6000.

Terug naar overzicht