Word vrijwilliger!

Vrijwilligerswerk verrijkt je leven. Wil jij iets voor een ander betekenen in je vrije tijd? Jouw inzet en talent zijn van harte welkom!

Voorlichtingsbijeenkomsten

Wil je vrijwilligerswerk doen bij Humanitas en ben je benieuwd naar onze projecten en activiteiten? Kom dan naar onze voorlichtingsochtend. Die is iedere woensdag in de even weken in het pand van Humanitas aan het Akerkhof Zuidzijde 22. De voorlichting duurt van 9.30 tot 11.30 uur.

Kijk in de agenda voor de komende data. Je kunt ook altijd bellen of mailen. 

Meld je aan
Je bent van harte welkom, maar in verband met de coronamaatregelen kunnen er maximaal zes personen aanwezig zijn. Daarom vragen we je om je van tevoren op te geven. Je kunt bellen met het Meld- en Informatiepunt van Humanitas:
050 - 312 60 00 of mail naar mip.groningen@humanitas.nl

Onze vrijwilligers

Bij Humanitas kun je kiezen uit heel uiteenlopende activiteiten. Je kunt mensen praktische ondersteuning bieden of adviezen geven. Soms hoef je alleen maar naar iemand te luisteren of hem of haar gezelschap te houden. En je kunt ook nog aan de slag als coördinator bij één van de verschillende projecten van Humanitas.

  • Meer informatie over wat Humanitas biedt en het vrijwilligersbeleid vind je bij Onze vrijwilligers.
  • Of kijk bij Vacatures om te zien welke vrijwilligers wij op dit moment zoeken in Groningen. 
  • Iets voor jou? Kijk hier voor specifieke en concrete hulpvragen. #durftevragen

Scholing en begeleiding

Vereniging Humanitas biedt al haar vrijwilligers scholing en begeleiding. Daarnaast kun je altijd rekenen op ondersteuning van onze (vrijwillige) coördinatoren. Vrijwilligers kunnen ook gratis cursussen volgen via 

Praktische zaken

Tijdens je werkzaamheden ben je verzekerd tegen de gevolgen van ongevallen. Als je een uitkering ontvangt, moet je eerst wel toestemming voor het vrijwilligerswerk vragen van je uitkeringsinstantie.