Groningen

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk verrijkt je leven.  En wij hebben je hard nodig!

Voorlichtingsbijeenkomst vrijwilligerswerk

Wil je vrijwilligerswerk doen bij Humanitas en ben je benieuwd naar onze projecten en activiteiten? Kom dan naar onze voorlichtingsochtend. Die is iedere woensdag in de even weken in het pand van Humanitas aan het Akerkhof Zuidzijde 22. De voorlichting duurt van 9.30 tot 11.30 uur.

Er zijn aparte voorlichtingsbijeenkomsten voor Maatschappelijke Begeleiding Vluchtelingen. 

Kijk in de agenda voor de komende data. Je kunt ook altijd bellen of mailen. 

Soorten vrijwilligers

Bij Humanitas kun je kiezen uit heel uiteenlopende activiteiten. Je kunt mensen praktische ondersteuning bieden of adviezen geven. Soms hoef je alleen maar naar iemand te luisteren of hem of haar gezelschap te houden. En je kunt ook nog aan de slag als coördinator bij één van de verschillende projecten van Humanitas. Ga naar vacatures vrijwilligers om te zien welke vrijwilligers wij op dit moment zoeken. 

Wat verwachten wij van onze vrijwilligers?

Sociale vaardigheden, respect en inlevingsvermogen zijn voor ons onmisbare eigenschappen voor een vrijwilliger. We gaan ervan uit dat je mensen zo veel mogelijk helpt vanuit je eigen levenservaring. Daarom zoeken we activiteiten die aansluiten op je werkervaring, opleiding of hobby. Het maakt ons daarbij niet uit wat je leeftijd, geslacht of culturele achtergrond is.

Scholing

Uiteraard sturen we je niet zomaar het veld in. Je krijgt een introductie en als het project er om vraagt, bieden we je extra trainingen aan. Daarnaast kun je altijd rekenen op ondersteuning van onze vrijwillige coördinatoren en beroepskrachten. Vrijwilligers kunnen ook gratis cursussen volgen via Kennisplein Vrijwilligerswerk via de website Link050.

Praktische zaken

Tijdens je werkzaamheden ben je verzekerd tegen de gevolgen van ongevallen. Als je een uitkering ontvangt, moet je eerst wel toestemming voor het vrijwilligerswerk vragen van je uitkeringsinstantie.

Vrijwilliger in beeld

Dit keer staat Nettie Stienstra als vrijwilligster in de schijnwerper.

Lees het interview met haar om inspiratie op te doen. 

Eerder was dit het geval bij Hein Vrolijk,  Sharon Kaandorp en Leonie Kolste