Groningen

Vrijwilliger jeugdsupport

Jongeren komen door uiteenlopende redenen in aanraking met jeugdzorg of jeugdhulpverlening. Het loopt bijvoorbeeld niet lekker thuis, op school of persoonlijk. Niet elke jongere beschikt echter over een steunend sociaal netwerk bij wie hij of zij terecht kan voor ondersteuning en praktische hulp, maar heeft hier wel behoefte aan. Daarnaast geldt voor een deel van deze jongeren dat bij het bereiken van hun 18e verjaardag de hulpstructuren wegvallen, omdat ze meerderjarig zijn geworden. Jeugdsupport wil deze jongeren ondersteunen door middel van een maatje. Iemand die voor de jongere klaar staat, naast ze staat en gezelschap en vertrouwen biedt.

Jeugdsupport is voor jongeren tussen de 12 en 25 jaar oud. Het maatje en de jongere worden voor een jaar aan elkaar gekoppeld. Samen spreken zij eens in de week à twee weken af en kijken zij naar waar de jongere behoefte aan heeft. Dit kan betekenen dat de jongere en het maatje samen wat leuks ondernemen of praten over wat de jongere allemaal bezighoudt. Een maatje kan ook een jongere helpen bij het vinden van een leuke vrijetijdsbesteding of wegwijs maken in Groningen. Het doel is om jongeren te helpen bij het opbouwen van zijn of haar toekomst en het gevoel te geven er niet alleen voor te staan.

Wat kan je verwachten?
  • Je wordt goed voorbereid op je vrijwilligerswerk tijdens een cursus (3 dagdelen) samen met andere Jeugdsupport vrijwilligers.
  • Je wordt in je werk ondersteund door je coördinator van Jeugdsupport
  • Je hebt een positieve inbreng op het leven van een jongere die daar voor open staat.
  • Een jongere zal jou ook nieuwe dingen leren.
  • Onkostenvergoeding.
Contact

Wil je meer weten, of je als vrijwilliger of jongere aanmelden voor dit project. Neem dan contact met ons op via het telefoonnummer

050 – 312 60 00 of via 06 – 1398 8060 of e-mail e.kuiper@humanitas.nl