Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee

Humanitas Steun bij Rouw en Verlies

Rouwverwerking kost veel energie, en soms zie je het niet meer zitten. Een vrijwilliger van Steun bij Rouw en Verlies helpt en toont begrip.

Steun bij rouw. 

Heb je een dierbare verloren, dan staat de wereld stil. Wat vaak overblijft, is het gevoel dat niets er meer toe doet. Daarom is rouwen zo belangrijk. Iedereen op z’n eigen manier en in z´n eigen tempo. Soms kost dat meer energie dan je hebt, en hoe vind je dan de weg vooruit? Een vrijwilliger van Steun bij rouw reikt je graag de hand en bezoekt jou thuis.

Vaak is de vrijwilliger een lotgenoot; iemand die weet wat jij meemaakt en zich goed in jou kan verplaatsen. Het is deze persoonlijke betrokkenheid die het contact en de aandacht zo waardevol maakt. Herkenning, erkenning en steun bieden immers troost. De vrijwilliger bezoekt je gedurende een half jaar tot een jaar en is opgeleid om je zo goed mogelijk bij te staan. Uiteraard gaat de vrijwilliger vertrouwelijk om met alles wat je vertelt.

Als je je wilt aanmelden voor Steun bij Rouw en Verlies vind je hier het aanmeldformulier of bel 06-38207402. 

Brochure:

RouwCafé Passé.

Zou je graag eens met lotgenoten willen praten, die snappen wat je bedoelt als je vertelt dat het allemaal tegen valt? De stilte bij thuiskomst, de toekomstdromen die ineens zijn weggevaagd, of soms de boosheid die niemand snapt. Bij voldoende belangstelling organiseren wij daarom regelmatig een lotgenotengroep. Een groep waarin men over het verlies kan praten, over de problemen die men tegenkomt. Een groep waarin men herkenning vindt elkaar kan troosten en steunen. In de groepen worden ervaringen uitgewisseld, ontdekken de mensen dat zij vaak tegen dezelfde dingen aanlopen en kan men elkaar ondersteunen bij het verwerken van het verdriet. 

Of zou je eens van anderen willen horen hoe zij hun rouw beleven? Misschien hebben zij goede tips waar jij iets mee kunt.

RouwCafé Passé heeft in mei 2017 haar deuren geopend voor iedereen die met rouw te maken heeft. Als je een dierbare bent verloren of je bent net gescheiden, het kan allemaal heel zwaar zijn. En ook voor degenen die iets meer van rouw willen weten, zodat je iemand anders nog beter kunt helpen.

Na een pauze van een aantal maanden maken we vrijdagmorgen 5 januari 2018 een herstart met een vernieuwde opzet. Dit doen we met steun en medewerking van Welzijn Hoeksche Waard en de Protestantse Gemeente Oud-Beijerland

We praten in een groep, of groepjes afhankelijk van het aantal bezoekers zodat iedereen de ruimte krijgt om zijn of haar verhaal te delen.  De vrijwilligers hebben een luisterend oor en zorgen ervoor dat de ochtend in een warme en vertrouwelijke omgeving plaatsvindt.

De bijeenkomsten vinden maandelijks op de 1e vrijdag van de maand plaats van 10: 00 tot 12:00 uur in de Rembrandt te Oud-Beijerland. Er zijn geen kosten aan verbonden. Wel wordt er 50 cent voor de koffie of thee gevraagd.

 

Werkgroep Steun bij rouw en verlies

Praten over verlies

Landelijk coördinator Frédérique Groenen en vrijwilliger Hilde Kokshoorn van Pratenoververlies.nl vertellen in de uitzending van Lifestyle Xperience hoe je kunt chatten als je een verlies hebt geleden. Bijvoorbeeld door een overlijden, miskraam of het verlies van je gezondheid.

//www.youtube-nocookie.com/embed/_X0Q3w7duho
Het was prettig om mijn verdriet te delen.

In de Lotgenotengroep Partnerverlies kan deelnemer Ad zijn verdriet en ervaringen delen. Lees meer.