Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee

Cursus Klik & Tik

Heb je weinig kennis van en ervaring met computers en het internet?

De Bibliotheek Hoeksche Waard helpt je op weg. In 3 cursusdagen en tussendoor thuis verder werken, leer je de basis van computers en het internet, zodat je hier voortaan makkelijk(er) je weg in kunt vinden.

Tijdens de cursussen worden diverse onderwerpen behandeld. Zo leer je bijvoorbeeld niet alleen over computers en internet in het algemeen, maar ook over het schrijven en versturen van e-mails, het werken met sociale media en het plaatsen van foto's, video's en berichten.

Klik & Tik is een uitstekende voorbereiding op de digitalisering van de overheid. Vanaf 2017 worden namelijk alle overheidszaken digitaal geregeld. Vergunningen, bezwaarschriften, belastingen, inspraak op overheidsplannen en het doorgeven van gegevens bij uitkeringen, belastingen, toeslagen, studiefinanciering en pensioenen: alles gaat digitaal. Daarnaast gaat bijvoorbeeld het boeken van een reis ook steeds meer via het internet.

Zowel Nederlandstaligen als anderstaligen kunnen deelnemen. Tussen de bijeenkomsten werk je thuis verder aan de opdrachten.

Lees hier een interview, waarin onze mediacoach Hetty van der Weijden vertelt over Klik & Tik.

Aanmelden

Klik hier om je aan te melden. 

Als we voldoende aanmeldingen hebben, prikken we data en nemen we contact met je op. 

Terug naar het nieuwsoverzicht