Taalhuis Hoeksche Waard

Taaltraining bij de Hoekschewaardse bibliotheken

Taaltraining bibliotheek

Een-op-een lesgeven in spreken, luisteren, lezen en schrijven. Een groep van dertig taalvrijwilligers krijgt bij de Bibliotheek Hoeksche Waard een training “Taal voor het leven’’ van Stichting Lezen en Schrijven als taalmaatje of taalcoach. Achttien deelnemers haalden eerder al hun diploma. De rest begon deze week met de cursus om straks anderen beter te leren lezen en schrijven.

Nu de eerste achttien officieel hun certificaat als taalcoach hebben behaald en de overige twaalf met hun training starten, zijn de eerste taallessen begonnen. Een-op-een krijgen laaggeletterde Hoeksche Waarders de kans om hun lezen en schijven bij te spijkeren.

Het is natuurlijk heel lastig als je niet kan lezen, niet kan schrijven en niet met de computer kan werken. Rida van Kints: “In de Bibliotheek Hoeksche Waard zijn vrijwilligers om je te helpen met leeslessen en oefenmogelijkheden. Dus kom gerust! Het is leuk, gezellig en nuttig om in de Bibliotheek te leren lezen. En er gaat een wereld voor je open.

Rida van Kints: “In ’s-Gravendeel en Puttershoek is een aantal anderstaligen al met hun taalcoach aan de slag gegaan. We moeten het natuurlijk vooral hebben van mond-tot-mond reclame. Ken je iemand in je omgeving, vertel het hem of haar. Wil jij beter leren lezen en schrijven? Aarzel niet en meld je aan!”

Klik hier om je aan te melden.

Terug naar het nieuwsoverzicht