Humanitas Steun bij Rouw en Verlies

Rouwverwerking kost veel energie, en soms zie je het niet meer zitten. Een vrijwilliger van Steun bij Rouw en Verlies helpt en toont begrip.

Steun bij Rouw en Verlies

Heb je een dierbare verloren, dan staat de wereld stil. Wat vaak overblijft, is het gevoel dat niets er meer toe doet. Daarom is rouwen zo belangrijk. Iedereen op z’n eigen manier en in z´n eigen tempo. Soms kost dat meer energie dan je hebt, en hoe vind je dan de weg vooruit? Een vrijwilliger van Steun bij Rouw en Verlies reikt je graag de hand en bezoekt jou thuis.

Vaak is de vrijwilliger een lotgenoot; iemand die weet wat jij meemaakt en zich goed in jou kan verplaatsen. Het is deze persoonlijke betrokkenheid die het contact en de aandacht zo waardevol maakt. Herkenning, erkenning en steun bieden immers troost. De vrijwilliger bezoekt je gedurende een half jaar tot een jaar en is opgeleid om je zo goed mogelijk bij te staan. Uiteraard gaat de vrijwilliger vertrouwelijk om met alles wat je vertelt.

Als je je wilt aanmelden voor Steun bij Rouw en Verlies vind je hier het aanmeldformulier of bel met de secretaris, 06 57238195.

Het was prettig om mijn verdriet te delen.

In de Lotgenotengroep Partnerverlies kan deelnemer Ad zijn verdriet en ervaringen delen. Lees meer.

Ingrid ervaart veel steun door haar gesprekken met vrijwilligster Joyce

Een gesprek over Rouw en Verlies

//www.youtube-nocookie.com/embed/r-y7RFo6D-4