Humanitas Thuisadministratie

Blijf niet tobben, maar ga samen met ons aan de slag!

Je bent 18 jaar en je wilt het huis uit. Je vindt dat het tijd wordt om je eigen koers te varen. Je ouders vinden je nog wat jong maar ja, als jij het persé wil… Je schrijft je alvast in voor een huurwoning want dat kan lang duren. Intussen zoek je naar een baan want op jezelf wonen kost geld. Hoeveel dat weet je niet precies. Maar je beste vriend David woont sinds kort ook op zichzelf dus waarom jij niet? Gelukkig vind je een baan. Na één jaar werken wordt je contract met een jaar verlengd en twee maanden later…………hoera, een huurwoning! Daar zit je dan…….vrijheid, blijheid.

Opruimen heeft geen prioriteit. Het openmaken van de post en het opbergen ervan is van later orde. En dan gebeurt het: je contract wordt niet verlengd. Je krijgt een korte WW uitkering en dan val je met je inkomen terug op bijstandsniveau. Na……je zal toch wel snel ander werk vinden? Dat valt tegen. Je zit nu hele dagen thuis, voelt je down en hebt nergens zin in. Je hebt geen idee wat je te besteden hebt. Rekenen vind je sowieso lastig. Tot het moment dat je bijna 3 maanden achterloopt met de huur…..

Blijf niet tobben, maar ga samen met ons aan de slag!

Financiële of administratieve zaken zijn niet ieders hobby. En door omstandigheden kun je het overzicht kwijtraken. Bijvoorbeeld als je partner overlijdt, of als je gaat scheiden of je baan kwijtraakt. Dan kan het gebeuren dat er schoenendozen vol bankafschriften op je wachten, of dat er rekeningen zijn die je allang had moeten betalen. Blijf niet te lang tobben, maar laat je helpen. Humanitas Thuisadministratie is er speciaal voor.

Een vrijwilliger helpt je je financiële zaken op orde te brengen en op orde te houden. Niet één keer, maar wekelijks. We zetten samen je inkomsten en uitgaven op een rij, gaan na waar je recht op hebt en maken een overzichtelijk huishoudboekje. We kijken de belastingtoeslagen na en onderzoeken of je recht hebt op kwijtscheldingen of bijzondere bijstand.

Daarna kun je zelf je weg vinden in je eigen administratie en financiën. Een hele zorg minder. Bijna iedereen voelt zich na korte tijd enorm geholpen en na langere tijd kunnen mensen vaak weer zelfstandig verder. (Bij een recent gehouden enquête onder onze gewezen deelnemers, geeft 100% aan dat sinds de komst van een vrijwilliger van de thuisadministratie hun stressniveau aanzienlijk is gedaald).

Heb je hulp nodig? Klik dan hier om je aan te melden.

Het werd me te veel, al die rekeningen.

Lees hoe John van Henk heeft geleerd zijn administratie op orde te brengen en te houden.

Kanjers van Goud

Vrijwilligers van Humanitas Thuisadministratie: GOUD!

//www.youtube-nocookie.com/embed/ODf4a3KW8IA