Wel Thuis

Steun aan gezinnen die te maken hebben met een maatregel van jeugdbescherming

Heeft jouw gezin te maken met één of meer Jeugdzorg hulpverleners? Is er een lastige thuissituatie, een (dreigende) Onder Toezicht Stelling of uithuisplaatsing. Heb je behoefte aan een steuntje in de rug? De vrijwilligers van Humanitas Wel Thuis zijn er voor jou en je gezin!

Hoe helpt de vrijwilliger?

De vrijwilliger is géén hulpverlener, maar kijkt mee vanuit eigen ervaring en probeert je zo te helpen om zelf oplossingen te vinden. Hij of zij biedt steun waar jouw gezin steun bij wilt. Het contact met en de inzet en verantwoordelijkheid van je hulpverlener blijft hetzelfde. De vrijwilliger blijft jou en je gezin ten minste één jaar ondersteunen.

Wat kun je verwachten?
·       De vrijwilliger komt regelmatig bij je thuis

·       Persoonlijke aandacht en een steuntje in de rug

·       Hulp bij de opvoeding van je kind(eren)

·       Hulp bij praktische dingen die geregeld moeten worden

·       Samen met je kind(eren) naar activiteiten in de buurt

·       Vriendschappelijk contact en vertrouwen

Hoe werkt het?
Vaak bespreek je eerst met je Jeugdzorgwerker of het Jeugdteam of Wel Thuis wat voor jullie gezin kan betekenen. Wanneer je ondersteuning van een vrijwilliger wilt wordt je aangemeld. De coördinator van Wel Thuis neemt contact met je op voor een kennismaking en verdere uitleg. Samen met de coördinator en de Jeugdzorgwerker of het Jeugdteam bespreek je op wat voor manier een vrijwilliger jou en je gezin kan ondersteunen. Daarna koppelt de coördinator je aan een vrijwilliger. Als het klikt, spreken jullie ongeveer één keer per week af. Je spreekt samen met de vrijwilliger af op welke dag en tijd dit het beste uitkomt. Hoe lang de ondersteuning precies duurt, bespreek je samen met je vrijwilliger, de coördinator van Humanitas en je Jeugdzorgwerker / Jeugdteam.

Aanmelden
Wil je je aanmelden? Dat kan! Het enige dat we van je vragen is inzet en motivatie. Via je Jeugdzorgwerker / Jeugdteam of neem zelf contact op met de coördinator van Humanitas Wel Thuis, Judith Heijnen

Wel Thuis

Dit filmpje geeft een beeld van de landelijke activiteit Wel Thuis.

//www.youtube-nocookie.com/embed/9bveZ_bI5iQ
Ik had zoveel stress. Sinds ik van me af kan praten, heb ik veel meer rust.

Deelnemer Wel Thuis.