Humanitas Hoeksche Waard aangenaam verrast met schenking

Humanitas Hoeksche Waard aangenaam verrast met schenking

Onze afdeling heeft een schenking ontvangen van maar liefst € 4.500,00 !   

De Stichting Ankie Hak heeft dit gedoneerd. Uit de nalatenschap van mevrouw Ankie Hak (van Hak Conserven) zijn financiële middelen terecht gekomen in deze Stichting, dit met het oog op sponsoring van goede doelen.

Via Yvonne Gaykema is het contact met deze Stichting tot stand gekomen tijdens de Corona lockdown waar zij zag dat deelnemers met kinderen vastliepen ivm thuisonderwijs. Yvonne, die vrijwilligster is bij Thuisadministratie en Formulierenhulp, heeft aan de Stichting Ankie Hak uiteen gezet op welke wijze Humanitas ondersteuning biedt zoals  het helpen van mensen om weer grip te krijgen op hun financiën; of aan mensen uitleg en of hulp te geven bij het (digitaal) invullen van formulieren of bij brieven die voor hen moeilijk te begrijpen zijn. Dit was voor de Stichting voldoende aanleiding om dit vrijwilligerswerk als een goed doel in aanmerking te laten komen.

Onze afdeling is de Stichting Ankie Hak heel dankbaar en bijzonder blij met deze gift. Met de Stichting is afgesproken dat hiermee digitale middelen zullen worden aangeschaft die ten dienste komen voor armlastige deelnemers met kinderen en/of die ten dienste komen om de kwaliteit van uitvoering van Thuisadministratie en Formulierenhulp te doen vergroten. Voor het thuisonderwijs heeft Stichting Ankie Hak gelukkig een groot deel kunnen oplossen via de Hoeksche Waardse Uitdaging. 

Terug naar het nieuwsoverzicht