Kindervakantieweken

Je gunt je kind graag een vakantie, maar soms zit dat er gewoon niet in. Humanitas maakt het tóch mogelijk.

Misschien is de gezondheid een spelbreker, of heb je er het geld niet voor. Het maakt niet uit waarom. Ook jouw kind krijgt een fijne vakantieweek op een mooie plek in Nederland waar veel te zien en te doen is. Daarvoor zorgen de Kindervakantieweken, die bedoeld zijn voor kinderen van 7 tot 15 jaar.

Een week onder begeleiding van een team van deskundige vrijwilligers doorbrengen op de kampeerboerderij ‘De Alinghoek’ in Drouwen. De begeleiding verhoudt zich, één leider op 4 kinderen.

In de buurt van deze Drentse plaats zijn bossen te vinden die uitstekend geschikt zijn voor speurtochten, huifkartochten, spelletjes en picknicken. Daarnaast is er een mooie zwemgelegenheid in de nabije omgeving en de mogelijkheid voor allerlei creatieve activiteiten. Op de laatste avond wordt de vakantieweek vrolijk afgesloten met muziek en allerlei acts uitgevoerd door de kinderen en begeleiders.

Kortom voor de kinderen wordt het een week van vrolijke ontspanning, nieuwe ontdekkingen doen, vriendjes maken en vol verhalen naar huis terug gaan.

De vakantieweken worden gepland in de grote vakantie:

week 1 voor kinderen van 11 t/m 14 jaar

week 2 voor kinderen van   7 t/m 10 jaar

Vanaf dat moment kunnen de kinderen, die voor de vakantieweken in aanmerking komen, worden aangemeld. Vervolgens wordt er contact opgenomen voor een huisbezoek.

De kosten voor de vakantieweken van de kinderen worden voor het grootste deel gesubsidieerd. Van de ouders/verzorgers wordt een maximale bijdrage van  € 30,00 gevraagd.