Gezin en verlies

Een verlies heeft veel invloed op het leven van kinderen/jongeren. De programma’s van Humanitas Gezin en verlies helpen bij de verwerking.

KOESA

Een groepsprogramma voor kinderen van 8-12 jaar met scheidende/gescheiden ouders. Ouders volgen een parallelprogramma. In samenwerking met Zorggroep Almere. KOESA wordt ook op verschillende middelbare scholen aangeboden. Aanmelding verloopt dan via school.

Lees verder...

KAMELEON

Een groepsprogramma voor jongeren van 12-18 jaar met scheidende/gescheiden ouders. Individuele ondersteuning is ook mogelijk.

Lees verder...

Stoere Schildpadden

Een groepsprogramma voor kinderen van 4-6 jaar van gescheiden ouders.

Lees verder...

Dappere Dino’s

Een groepsprogramma voor kinderen van 6-8 jaar van gescheiden ouders.

Lees verder..

Humanitas Sterprogramma

Een lotgenotenprogramma voor kinderen van 8-12 jaar en jongeren van 12-18 jaar met een verlies door de dood. Individuele ondersteuning is ook mogelijk.

Het Humanitas Sterprogramma wordt in overleg ook aangeboden op school (BO en VO). De school zorgt dan voor minimaal acht deelnemende leerlingen per programma.

Lees verder...

Humanitas OverHoopprogramma

Een lotgenotenprogramma voor kinderen van 8-12 jaar en jongeren van 12-18 jaar met een ernstig ziek gezinslid. Het programma wordt aangeboden op scholen (BO en VO). 

Gastlessen

Middelbare scholen, MBO’s en HBO’s kunnen bij ons gastlessen aanvragen over jongeren in rouw. Ervaringsdeskundige jongeren verzorgen een les waarin ze theorie en eigen ervaringen belichten.

Voor meer informatie download de folder.