Unlimited

Jonge nieuwkomers vinden hun plek in Almere.

Jongvolwassenen met een vlucht-/ oorlogsverleden kunnen wel wat extra ondersteuning gebruiken. Zo zijn ze de Nederlandse taal nog niet machtig, hebben soms traumatische ervaringen achter de rug en zijn vaak niet helemaal bekend met de Nederlandse bureaucratie. Dankzij Humanitas Unlimited worden zij door een mede-Almeerder ondersteund bij het thuis raken, meedoen en opgroeien in de Nederlandse en Almeerse samenleving.

Mens tot mens

Vluchtelingen die na hun asielprocedure een verblijfsstatus hebben gekregen mogen zich in de gemeente vestigen. Instellingen zoals de gemeente en Vluchtelingenwerk helpen hen met het vinden van een huis, het inschrijven bij een huisarts, het afsluiten van verzekeringen, etc. Daarnaast lopen deze jongvolwassenen de eerste paar jaar vaak tegen heel wat uitdagingen aan. Het bekend raken met de Nederlandse zorg, het ordenen van persoonlijke administratie of zelfstandig wonen kan best lastig zijn voor iemand die de weg niet weet, de taal onvoldoende spreekt en niemand kent. Het contact met de vrijwilligers van Unlimited is laagdrempelig en vraaggericht: ze bieden de ondersteuning waar de jongeren op dat moment behoefte aan hebben.

Leergierig en nieuwsgierig

Unlimited werkt vanuit de gedachte dat iedereen iets zoekt, maar ook iedereen iets te bieden heeft. Interesse in de Ander staat bij Unlimited dan ook hoog in het vaandel. Statushouders en vrijwilligers selecteren we op basis van leergierigheid, nieuwsgierigheid en motivatie. Voor de maatjes elkaar wekelijks gaan ontmoeten, krijgen zij samen een uitgebreide training.

Ken/ben jij iemand die het leuk vindt om cultuur te delen? Mail naar: m.zandbergen@humanitas.nl of bel 06 533 26 238.


Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds.