Almere/Zeewolde

Onze activiteiten

Thuisadministratie

Humanitas Thuisadministratie: ordening van administratie, o.a. bij schulden. Als je door welke reden dan ook het overzicht over je financiĆ«n bent kwijtgeraakt, helpt een vrijwilliger van Humanitas je weer op weg.

Buiten-Ric

Buiten-RIC: hulp aan ex-gedetineerden bij het weer op de rails krijgen van hun leven. Vanuit het Buiten-Re-integratiecentrum bieden Humanitas-vrijwilligers een luisterend oor en geven (praktische) informatie.

Gedetineerdebezoek

Gedetineerdebezoek: contact tussen gedetineerden en de wereld 'buiten'. Vrijwilligers bezoeken gedetineerden die weinig of geen bezoek krijgen en bieden nazorg aan ex-gedetineerden.

Taalent

Humanitas Taalent: hulp aan volwassenen die moeite hebben met de Nederlandse taal. Een Taalent-vrijwilliger helpt met lezen, schrijven en/of spreken.  

Begeleide Omgangsregeling (BOR)

Begeleide Omgangsregeling (BOR): een ontmoetingsplek voor kinderen en gescheiden ouders. BOR-vrijwilligers helpen het contact tussen ouders en kind op een positieve manier vorm te geven. 

Home-Start

Home-Start: ondersteuning van gezinnen met kinderen van 0-14 jaar. Een vrijwilliger biedt een luisterend oor, geeft tips en wijst op voorzieningen en regelingen. 

Match

Match: een maatjesproject voor kinderen en jongeren van 4-24 jaar. Een Match-maatje biedt vriendschap en steun bij lastige situaties thuis of op school.

Gezin en verlies

Gezin en verlies: begeleiding van kinderen/jongeren en hun ouders bij verlies. Vrijwilligers van Gezin en verlies helpen bij het verwerken van verlies door scheiding, dood of ziekte.

Gezin in Balans

Gezin in Balans: verder met je leven na detentie. Vrijwilligers ondersteunen (ex-)gedetineerden bij het weer op de rails krijgen van hun leven, tijdens en na detentie.

Wel Thuis

Wel Thuis: aanvullende ondersteuning in gezinnen waarbij hulpverlening is betrokken. De Wel Thuis-vrijwilliger helpt een gezin met alledaagse zaken, zoals de opvoeding, contacten met instanties en huiswerk.

Steun bij Rouw

Steun bij rouw: ondersteuning van volwassenen die te maken hebben met een verlies. De Steun bij rouw-vrijwilliger biedt individuele ondersteuning. Het is ook mogelijk deel te nemen aan een lotgenotengroep.

Huisbezoek

Huisbezoek: een maatjesproject voor mensen die eenzaam zijn of dreigen te worden. Een vrijwilliger van Huisbezoek helpt bij het vinden van oplossingen voor eenzaamheid.  

Levensboek

Levensboek: een levensgeschiedenis op papier (laten) zetten. Een Levensboek-vrijwilliger helpt bij het verwoorden en schrijven van je levensverhaal.

Get a Grip

Get a Grip: biedt Almeerders tussen de 16 en 24 jaar hulp bij geldzaken.Vanaf je zestiende krijg je serieus te maken met geldzaken. Niet iedereen kan deze verantwoordelijkheid direct aan.