Almere/Zeewolde

Gezin en verlies

Een verlies heeft veel invloed op het leven van kinderen/jongeren. De programma’s van Humanitas Gezin en verlies helpen bij de verwerking.

KOESA

Een programma voor kinderen van 8-12 jaar met scheidende/gescheiden ouders. Ouders volgen een parallelprogramma. In samenwerking met Zorggroep Almere. KOESA wordt ook op verschillende middelbare scholen aangeboden. Aanmelding verloopt dan via school.

Lees verder...

KAMELEON

Een programma voor jongeren van 12-18 jaar met scheidende/gescheiden ouders. Jongeren in de middelbare schoolleeftijd maken na de scheiding van hun ouders vaak een verwarrende periode mee. Vaak voelen jongeren zich een kameleon waarin zij zich voortdurend moeten aanpassen aan de nieuw ontstane situatie. Twee verschillende huizen, veel zorgen, loyaliteitsconflicten, schoolprestaties die achterblijven en een zoektocht hoe je hier mee om kunt gaan. Dan helpt het om met  andere jongeren die deze situatie herkennen te delen en uit te wisselen hoe je je voelt en hoe je met de nieuwe situatie kunt leren omgaan.

Voor deze jongeren biedt Gezin en Verlies van Humanitas Almere een groepsaanbod van leeftijdgenoten die iets voor elkaar kunnen betekenen. In zes bijeenkomsten brengen ze samen orde in de chaos die is ontstaan. Jongeren geven aan dat zij op deze manier de gevolgen van een scheiding beter kunnen verwerken. Na afloop voelen de meeste jongeren zich minder verdrietig, schuldig of boos na de scheiding en denken ze positiever over hun leven.

Stoere Schildpadden

Een groepsprogramma voor kinderen van 4-6 jaar van gescheiden ouders.

Lees verder...

Dappere Dino’s

Een groepsprogramma voor kinderen van 6-8 jaar van gescheiden ouders.

Lees verder..

Humanitas Sterprogramma

Een lotgenotenprogramma voor kinderen van 8-12 jaar en jongeren van 12-18 jaar met een verlies door de dood. 

Het Humanitas Sterprogramma wordt in overleg ook aangeboden op school (BO en VO). De school zorgt dan voor minimaal acht deelnemende leerlingen per programma.

Lees verder...

Humanitas OverHoopprogramma

Een lotgenotenprogramma voor kinderen van 8-12 jaar en jongeren van 12-18 jaar met een ernstig ziek gezinslid. Het programma wordt aangeboden op scholen (BO en VO). 

Gastlessen

Middelbare scholen, MBO’s en HBO’s kunnen bij ons gastlessen aanvragen over jongeren in rouw. Ervaringsdeskundige jongeren verzorgen een les waarin ze theorie en eigen ervaringen belichten.

Voor meer informatie download de folder.

humanitas-folders-gezin-en-verlies.pdf