Almere/Zeewolde

Dagje op Adem

Een kind (1-18 jaar) uit een overbelast gezin verblijft een dag(deel) per week(end) bij een vrijwilliger. Hierdoor komt het hele gezin tot rust.

Heeft je gezin te maken met overbelasting, door bijvoorbeeld echtscheiding, psychische en/of lichamelijke factoren of financiƫle problemen? Dan kun je een beroep doen op Humanitas Dagje op Adem.

Even loskomen van de dagelijkse situatie. Daar draait het om bij Dagje op Adem. Vrijwilligers bieden, individueel of binnen hun eigen gezin, je kind (1-18 jaar) eens per week(end) een vertrouwde plek bij hen thuis. Samen ondernemen ze activiteiten, zoals koekjes bakken, spelletjes doen of een nieuwe sport uitproberen.

De ondersteuning van deskundige Humanitas-vrijwilligers zorgt ervoor dat je kind regelmatig loskomt van de thuissituatie. Hierbij krijgt je kind de kans om zijn/haar horizon te verbreden en zelfstandiger en actiever te worden. Omdat je weet dat je kind in goede handen is, kom jij op adem. Dat geeft zowel jou als je gezin meer ruimte en rust.

Behoefte aan een Dagje op Adem voor je gezin of heb je interesse om vrijwilliger te worden? Neem voor meer informatie  contact op met Pauline Meijer, projectcoƶrdinator Dagje op Adem en Match: 06 223 233 57.

Dagje op Adem is onderdeel van de recent gelanceerde webtool 'Even op Adem', ontwikkeld door zorginstelling Triade en jeugdhulpaanbieder Vitree. Op deze webtool is voor ouders en verwijzers het aanbod te vinden van kortdurend verblijf voor jeugdigen: www.evenopadem.nl.