Almere & Zeewolde

Unlimited

Dit maatjesproject is een uitwisseling van al het bijzondere, spannende, verwarrende en mooie wat twee culturen te bieden hebben.

Jongeren met een vlucht-/ oorlogsverleden hebben na het verkrijgen van een status op een aantal leefgebieden extra ondersteuning nodig. Zo zijn ze de Nederlandse taal nog niet machtig, hebben dramatische ervaringen achter de rug of zijn zonder familie en vrienden. Tegelijkertijd brengen deze Nieuwe Almeerders een enorme culturele rijkdom met zich mee: een andere taal, eigen recepten en nieuwe klanken. Veel mooier nog is dat deze jongeren je kunnen wijzen op dat waar je je nooit eerder bewust van was: hoe bijzonder het is dat je mag stemmen én dat je stem telt. Dat veertig uur per week werken bést veel is. Dat de winters in Nederland vreselijk koud zijn, maar de lentes des te beter. 

Omdat iedereen iets zoekt en ook iedereen iets te bieden heeft, zijn de vrijwilligers in dit project tegelijkertijd ook deelnemer en deelnemers tegelijkertijd vrijwilliger. Je bent voor ons de perfecte ‘Vrijwillige deelnemer’ als je leergierigheid en nieuwsgierigheid bent en beschikt over een goede portie motivatie.

Tijdens een eerste kennismaking word je gevraagd wat je persoonlijke ambities zijn en wat je zoekt in het contact met de Ander. Wat willen jullie meemaken? Wat wil je leren van je maatje en wat heb jij hem/haar te leren? Voordat jij en je maatje aan elkaar gekoppeld worden krijg je een training waardoor je steeds makkelijker een antwoord op deze vragen formuleert.

Ken/ ben jij een leergierig en nieuwsgierig persoon die het leuk vindt om cultuur te delen? Mail naar unlimited@humanitas.nl of bel naar 06 533 26 238.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds.

Wij zijn nog op zoek naar LOKALE ALMEERDERS en DEELNEMERS.