Almere & Zeewolde

Kameleon programma

Het Kameleonprogramma biedt jongeren van 12 tot 18  jaar na de scheiding van hun ouders in groepsverband de mogelijkheid om erkenning en herkenning te vinden bij leeftijdsgenoten.

Jongeren maken na de scheiding van hun ouders vaak een verwarrende periode mee. Vaak voelen ze zich een kameleon omdat zij zich voortdurend moeten aanpassen aan de nieuw ontstane situatie. Twee verschillende huizen, veel zorgen, loyaliteitsconflicten, schoolprestaties die achterblijven en een zoektocht hoe je hier mee om kunt gaan.

Dan helpt het om met  andere jongeren die deze situatie herkennen te delen hoe je je voelt en hoe je met de nieuwe situatie kunt leren omgaan. In zes bijeenkomsten breng je samen orde in de chaos die is ontstaan, je leert omgaan met probleemsituaties en ontwikkelt meer zelfvertrouwen.

Jongeren geven aan dat zij op deze manier de gevolgen van een scheiding beter kunnen verwerken. Na afloop voelen de meeste jongeren zich minder verdrietig, schuldig of boos en denken ze positiever over hun leven.

Ouders worden nauw betrokken bij het programma en krijgen o.a. handvatten voor het omschakelen van partnerschap naar collega-ouderschap.

Begeleiding door deskundige coaches en er zijn GEEN kosten aan verbonden.

Data: woensdagavond 23 mei zijn de individuele kennismakingsgesprekken met de coaches.

De bijeenkomsten zijn op de woensdagavonden 30 mei, 6, 13, 20 en 27 juni en 4 juli 2018 van 19.30 tot 21.00 uur bij Humanitas in Almere.

De ouderavond is op donderdag 7 juni van 19.30-21.00 uur en het ouder-eindgesprek op maandagavond 9 juli.

Voor meer informatie en aanmelden: Nora Brouwer, Projectcoƶrdinator Gezin en Verlies tel. 06 13 10 16 20 of per e-mail: n.brouwer@humanitas.nl.

Terug naar overzicht