Over de afdeling

Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie die mensen helpt om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen.

Humanistsche waarden

Wij vertalen de humanistische waarden gelijkwaardigheid, verantwoordelijkheid, zelfbeschikking en vraaggerichtheid in onze activiteiten.De vrijwilligers van Humanitas Amstelland bieden gratis hulp aan mensen in Amstelland ‘die het in hun eentje even niet redden’.

Vrijwilligerswerk

Met ruim 100 vrijwilligers helpt Humanitas Amstelland per jaar honderden deelnemers met de activiteiten: Thuisadministratie, Financiële cafésHome Start en BOR (BegeleideOmgangsRegeling).

Onze activiteiten worden aangeboden in Amstelveen, Aalsmeer, Kudelstaart, Ouderkerk aan de Amstel en Duivendrecht en er wordt samengewerkt met lokale partijen.

Onderzoek laat zien dat steun van een vrijwilliger preventief werkt, waardoor er minder aanspraak gedaan wordt op professionele hulpverlening.

Beroepskrachten

De vrijwilligers worden ondersteund door drie beroepskrachten, onder leiding van Doeko de Vries. portret foto Doeko de Vries

Scholing

Elke vrijwilliger wordt geschoold, zodat we als Humanitas de juiste ondersteuning op maat kunnen bieden.

Kosten

Al onze activiteiten zijn gratis. Uiteraard werken de vrijwilligers ook gratis. De kosten voor de ondersteuning, de scholing en overige kosten worden betaald uit de subsidies en bijdragen van leden en donateurs. 

Afdelingsbestuur 

portret foto Menco Dane

Menco Dane
voorzitter
thuisadministratie en
financieel café

Cor Loef

Cor Loef
secretaris
ledenadministratie

portet foto Hans luijt

Hans Luijt
penningmeester

Meike Keizer

Mieke Keijzer
Home-Start  en
Begeleide Omgangs Regeling

portret foto Willem Loonen

Willem Loonen
communicatie

Het bestuur is te bereiken via het mailadres amstelland@humanitas.nl