Jubileumjaar Homestart

FEESTELIJK JUBILEUMJAAR HOME-START 

25 Jaar in Nederland en 10 jaar in Amstelveen

Vraag naar ondersteuning bij opvoeding groeit

 

 

 

Amstelveen, 3 maart 2019

 

Home-Start is er voor ouders die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij de opvoeding van hun kinderen. Een getrainde vrijwilliger die ervaring heeft met opvoeden, biedt ouders een luisterend oor, een steuntje in de rug, vertrouwen en tips. Zo voorkomt Home-Start dat alledaagse opvoedvragen uitgroeien tot problemen. In de afgelopen 10 jaar zijn in Amstelveen enkele honderden gezinnen ondersteund. In veel gevallen zijn er tijdens de ondersteuning vriendschappen ontstaan tussen ouders en vrijwilligers.

 

Langste feestslinger ter wereld

Home-Start heeft een feestje te vieren en dat doen wij graag samen met de kinderen van Amstelveen. In heel Nederland zijn kinderen momenteel bezig met het inkleuren en versieren van papieren vlaggetjes. Het is de bedoeling dat daarvan de langste feestslinger van Nederland wordt gemaakt met minimaal 25.000 vlaggetjes. Amstelveen doet samen met Amsterdam – Buitenveldert mee met deze recordpoging. Basisscholen die dat leuk vinden kunnen meedoen aan deze activiteit. De lege vlaggetjes worden gebracht en nadat ze zijn versierd door de kinderen van groep 3 en 4 ook weer opgehaald.

 

Amstelveen en Buitenveldert sluiten op 10 april de eigen vlaggetjesactie af met een feestelijke bijeenkomst in Buitenveldert, waarbij kinderen en hun ouders welkom zijn in het gebouw van speeltuin Goudestein. We maken dan bekend hoeveel vlaggetjes er in Amstelveen en Buitenveldert door de kinderen zijn versierd. De feestslinger kan daar natuurlijk ook worden bewonderd. Het belooft een bijzondere middag te worden die nog een officieel tintje krijgt dankzij de aanwezigheid van de Amstelveense kinderburgemeester Jara. In de week van 7 oktober, de week van de opvoeding, worden de vlaggetjes uit heel Nederland, dus ook die uit Amstelveen, aan elkaar geknoopt.  Dan weten we of de recordpoging is gelukt.

 

Appeltjes van Oranje

De Appeltjes van Oranje worden jaarlijks door het Oranjefonds uitgereikt aan drie sociale projecten die op succesvolle wijze verschillende groepen mensen verbinden en die ervoor zorgen dat mensen weer meedoen in de samenleving. Home-Start was een van de 160 projecten die hiervoor zijn aangemeld en is er trots op bij de laatste 12 genomineerden te zijn. Koningin Maxima zal op 23 mei bekend maken of Home-Start een van de drie projecten is die een Appeltje van Oranje krijgt toegekend. In een jubileumjaar zou dat natuurlijk de kers op de taart zijn!

 

Vrijwilliger worden

Wil jij meedoen aan Home-Start in Amstelveen? Je kunt terecht bij Humanitas die zowel in Amstelveen als in Aalsmeer dit programma aanbiedt. Kijk op de website:

www.humanitas.nl/afdeling/amstelland of mail naar m.casadei@humanitas.nl.