Amsterdam en Diemen

Humanitas Amsterdam en Diemen geeft de deelnemers het zelfvertrouwen weer terug

Rouwverwerking kost veel energie, en soms kun je er helemaal doorheen zitten. Steun Bij Rouw helpt. Een vrijwilliger, vaak een lotgenoot, reikt je graag de hand en zoekt je thuis op. Herkenning, erkenning en steun bieden troost. Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met alles wat je vertelt.

Humanitas Thuisadministratie helpt je je geldzaken en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf niet rondtobben, als je het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger geeft je tijdelijke hulp bij administratie en helpt om zaken op een rijtje te krijgen en te houden.

Meer activiteiten van Humanitas Amsterdam en Diemen
OPROEP URGENTE VACATURES
Vrijwilliger Taal en Administratie

Humanitas en het Amsterdams Buren Contact (ABC) starten een pilot Administratieve zelfredzaamheid. In deze pilot gaan we anderstalige Nederlanders en statushouders ondersteunen om hun administratie op orde te brengen en financieel zoveel mogelijk (zelf)redzaam te worden. Dit doen we door tegelijkert...

Bekijk alle vacatures

Vrijwilligers bedankt!

7 december is het de Dag van de vrijwilliger. Middels deze film wil het team van Humanitas afdeling Amsterdam en Diemen alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet. 

//www.youtube-nocookie.com/embed/3YDYwqpsjig

Behoefte aan vriendschap, iemand om thuis mee te praten? Dat doet Vriendschappelijk Huisbezoek. Met vrijwilligers van Vriendschappelijk Huisbezoek kun je alles delen. Samen gezellig koffie drinken, een spelletje doen, praten. Of samen een wandeling maken en/of een boodschapje doen.

'Ik ging de zaak weer in een ander licht zien'

Als zijn vrouw overlijdt raakt Bill in een dip. Vrijwilliger John helpt hem om weer plezier in zijn leven te krijgen. "Op een gegeven moment dacht ik: 'Wees gewoon happy met wat je hebt'."

Lees meer
Afbeelding: Fotocredits: Goossens

Bestuur Humanitas Amsterdam en Diemen

Van links naar rechts:
Gerard Toussaint, Rob Schouten, Marjan Kroes, Theo Schut, David Feltkamp, Youssra Lotfi, Jelle Himmelreich, Kiki Ronday, regiomanager.

Humanitas: Vrijwilligers gezocht

Ook vrijwilliger bij Humanitas worden?

Humanitas Amsterdam en Diemen zoekt vrijwilligers voor verschillende activiteiten. Word een maatje met een oudere, jongere of kind. Help eenzaamheid voorkomen, met de thuisadministratie of met opvoeden en nog veel meer. 

Humanitas: Een Nieuwe Start

Een Nieuwe Start

Na detentie is het voor ex-gedetineerden lastig om hun leven weer op te bouwen. Ook als je niet in detentie hebt gezeten, maar wel met politie en/of justitie in aanraking bent geweest, ben je van harte welkom bij Een Nieuwe Start.
Waar moeten ze mee beginnen? Maar ook bij welke instantie ze moeten zijn is vaak onduidelijk voor hen. Humanitas helpt ex-gedetineerden en personen die met politie en/of justitie in aanraking zijn geweest daarom op weg met het preventieproject Een Nieuwe Start.

ik heb alles al die jaren in mijn eentje gedaan en nu is er eindelijk iemand voor mij, daar ben ik zo blij om

Een nieuwe activiteit van Humanitas Amsterdam en Diemen. We koppelen maatjes aan moeders die bij de Blijf Groep wonen vanwege huiselijk geweld en nu gaan verhuizen naar een eigen woning.