Een Nieuwe Start Coaching

Na detentie kan het lastig zijn om zaken weer op orde te krijgen. Vaak zijn er verschillende problemen die niet zo snel opgelost kunnen worden. Als je langere tijd ondersteuning wilt, kom je in aanmerking voor het coachingsproject. Een vaste vrijwilliger (coach) luistert naar je en helpt je om je doelen te behalen.

Onze coaches zijn getrainde vrijwilligers van Humanitas die niet alleen dienen als gesprekspartner, maar ook echt samen met jou over gaan tot actie. Jullie gaan samen aan de slag met je praktische vragen over, werk, zorg, schulden, identiteitspapieren en sociaal netwerk. Ook kan de vrijwilliger jou helpen bij het inschrijven op woningbouwwebsites. Samen stellen jullie doelen op en werken jullie aan Een Nieuwe Start.

Contact

Heb je behoefte aan de ondersteuning van een coach? Neem contact met ons op dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Bel: 020-5231178 of 06-51127314

Whatsapp: 06-51127314

E-mail: ens.amsterdam@humanitas.nl

Kijk hier voor meer informatie over het Buiten-RIC

Ga naar Een Nieuwe Start

Vrijwilliger worden

Wil jij vrijwilligerswerk doen waar je veel impact hebt, een grote doe-kracht uitstraalt en veel eigen verantwoordelijkheid krijgt? Bij Humanitas Een Nieuwe Start maak jij het verschil.

Wat doe je als vrijwilliger

Praktische Coaching tijdens en na detentie

Je wordt gekoppeld aan een deelnemer en zet je gedurende één à twee uur per week in als coach. Het kan gaan om praktische ‘coaching’, zoals het meegaan naar instanties en het helpen invullen van diverse formulieren. Daarnaast ben je een gesprekspartner en motiveer je de deelnemer voor het maken van ‘een nieuwe start’ in hun leven. De afspraken met de deelnemers vinden plaats in de PI of op het Humanitas kantoor. Op kantoor kun je als coach gebruik maken van de daar aanwezige faciliteiten als internet en telefoon, maar je gaat ook regelmatig mee naar instanties.

Sociale maatjes tijdens en na detentie

Als je kiest om sociaal maatje te zijn, ben je vooral een luisterend oor voor de deelnemer. De afspraken met de deelnemers vinden plaats in de PI of op het Humanitas kantoor. Op kantoor kun je als coach gebruik faciliteiten als internet en telefoon, maar je gaat ook regelmatig mee naar instanties.

Ouderschapsmaatjes tijdens en na detentie

Als je ouderschapsmaatje bent zet jij je in voor vader/moeder tijdens en na detentie bij ouderschapsvragen. Of je ondersteunt het gezin als één van de ouders vast zit. De afspraken met de deelnemers vinden plaats in de PI, bij Humanitas op kantoor of bij het gezin thuis.

Wat bieden wij jou:

 • Basiscursus van twee dagdelen (e-learning en face-to-face) ter kennismaking met het project en de organisatie
 • Terugkombijeenkomsten met gastsprekers uit het werkveld
 • Intervisie, coaching en deskundigheidsbevordering
 • Reiskostenvergoeding binnen Amsterdam
 • Talentenscan
 • CV opbouw
 • Aanbeveling op LinkedIn
 • Zinvol, afwisselend werk bij een professionele vrijwilligersorganisatie!

 Wat vragen wij van jou:

 • Je staat stevig in je schoenen
 • Je kunt een luisterend oor bieden
 • Je bent je bewust van je grenzen
 • Je staat open voor andere meningen
 • Je bent nieuwsgierig naar de sociale kaart van Amsterdam

Ervaringsverhaal 

Klik hier om het verhaal van Ron en Kim te lezen.