Workshops en Voorlichting

Een Nieuwe Start bezoekt scholen om op interactieve wijze bewustwording te creëren bij jongeren over de thema’s (jeugd)criminaliteit, groepsdruk, startkwalificatie en financiën. Tevens werken wij mee aan voorlichtingen bij instanties, tijdens symposia en in de media. 

Een Nieuwe Start deelt graag haar kennis met anderen. Wij geven zowel voorlichtingen bij instanties, als workshops op scholen om jongeren bewust te maken van de gevolgen van criminaliteit. Hierbij zetten we ex-gedetineerde ervaringsdeskundigen in die hun verhaal delen.

Workshops

Voor de workshops geldt als centraal doel: bewustwording. Een Nieuwe Start bezoekt scholen en buurthuizen om op interactieve wijze bewustwording te creëren bij jongeren over thema’s zoals  groepsdruk, (jeugd)criminaliteit, startkwalificatie en financiën. Wil jij ook een interactieve workshop met onder meer een ex-gedetineerde als gastspreker? Dat kan!

Voorlichting

Bij verschillende instanties geven we voorlichting over de re-integratie activiteiten die wij organiseren rondom detentie. Ook komt het cliëntperspectief hierbij aan bod, we nemen geregeld ervaringsdeskundigen mee die hier een mooi inkijkje in kunnen geven. Daarnaast werken we mee aan themabijeenkomsten, radio- en televisieprogramma’s waarbij ex-gedetineerden geïnterviewd kunnen worden.

 

Ben je geïnteresseerd in een workshop of voorlichting met eventueel een ervaringsdeskundige ex-gedetineerde, neem dan contact met ons op via ens.amsterdam@humanitas.nl, of bel naar kantoor waar onze vrijwilligers je te woord zullen staan: 020-5231178.

Kijk voor onze vacature ervaringsdeskundige

Terug naar Een Nieuwe Start