Een Nieuwe Start Buiten-RIC

Ben je net vrij na detentie en wil je graag werken aan je toekomst, maar weet je niet zo goed waar te beginnen? Dan kun je terecht bij het Buiten-RIC. Ook als je niet in detentie hebt gezeten, maar wel recent met politie en/of justitie in aanraking bent geweest, ben je van harte welkom bij ons.

Buiten Re-integratiecentrum (Buiten-RIC)

Als ex-gedetineerde kan het lastig zijn om na je vrijlating weer op eigen benen te staan. Met name in grote steden zoals Amsterdam is het lastig om de weg te vinden naar de juiste hulp. Voor al je vragen over inkomen, inschrijven bij woningbouwverenigingen, zorg, schulden en identiteitspapieren kun je binnenlopen op onze locatie op de Sarphatistraat 4 (Amsterdam Centrum). Getrainde vrijwilligers van Humanitas zorgen ervoor dat je deze zaken kunt regelen in het Buiten Re-integratiecentrum.

Je kunt ook op afspraak langs komen bij ons Buiten-RIC. De vrijwilligers kunnen jou het beste helpen als ze vooraf weten waar ze jou bij kunnen ondersteunen.

Contact

Voor het maken van een afspraak:

Bel: 020-5231178 of 06-51127314

Whatsapp: 06-51127314

E-mail: ens.amsterdam@humanitas.nl 

Ons Buiten-RIC is geopend op maandag t/m donderdag van 10.00-17.00 uur en te vinden aan de Nieuwe Keizersgracht 1A te Amsterdam.

Kijk hier voor meer informatie over ons coachingsproject

Ga naar Een Nieuwe Start

Vrijwilliger worden

Wil jij vrijwilligerswerk doen waar je veel impact hebt, een grote doe-kracht uitstraalt en veel eigen verantwoordelijkheid krijgt? Bij Humanitas Een Nieuwe Start maak jij het verschil.

Wat doe je als vrijwilliger

Praktische Coaching tijdens en na detentie

Je wordt gekoppeld aan een deelnemer en zet je gedurende één à twee uur per week in als coach. Het kan gaan om praktische ‘coaching’, zoals het meegaan naar instanties en het helpen invullen van diverse formulieren. Daarnaast ben je een gesprekspartner en motiveer je de deelnemer voor het maken van ‘een nieuwe start’ in hun leven. De afspraken met de deelnemers vinden plaats in de PI of op het Humanitas kantoor. Op kantoor kun je als coach gebruik maken van de daar aanwezige faciliteiten als internet en telefoon, maar je gaat ook regelmatig mee naar instanties.

Sociale maatjes tijdens en na detentie

Als je kiest om sociaal maatje te zijn, ben je vooral een luisterend oor voor de deelnemer. De afspraken met de deelnemers vinden plaats in de PI of op het Humanitas kantoor. Op kantoor kun je als coach gebruik faciliteiten als internet en telefoon, maar je gaat ook regelmatig mee naar instanties.

Ouderschapsmaatjes tijdens en na detentie

Als je ouderschapsmaatje bent zet jij je in voor vader/moeder tijdens en na detentie bij ouderschapsvragen. Of je ondersteunt het gezin als één van de ouders vast zit. De afspraken met de deelnemers vinden plaats in de PI, bij Humanitas op kantoor of bij het gezin thuis.

Wat bieden wij jou:

 • Basiscursus van twee dagdelen (e-learning en face-to-face) ter kennismaking met het project en de organisatie
 • Terugkombijeenkomsten met gastsprekers uit het werkveld
 • Intervisie, coaching en deskundigheidsbevordering
 • Reiskostenvergoeding binnen Amsterdam
 • Talentenscan
 • CV opbouw
 • Aanbeveling op LinkedIn
 • Zinvol, afwisselend werk bij een professionele vrijwilligersorganisatie!

 Wat vragen wij van jou:

 • Je staat stevig in je schoenen
 • Je kunt een luisterend oor bieden
 • Je bent je bewust van je grenzen
 • Je staat open voor andere meningen
 • Je bent nieuwsgierig naar de sociale kaart van Amsterdam

Ervaringsverhaal 

Klik hier om het verhaal van Ron en Kim te lezen.