Amsterdam en Diemen

Buiten Ric

Ben je net vrij uit detentie en wil je graag werken aan je toekomst, maar weet je niet zo goed waar te beginnen? Dan kun je terecht in het Buiten Re-integratiecentrum (Buiten Ric). Ook als je niet in detentie hebt gezeten, maar wel met politie en/of justitie in aanraking bent geweest, ben je van harte welkom bij ons Buiten Ric.

Als ex-gedetineerde kan het lastig zijn om na je vrijlating weer op eigen benen te staan. Met name in grote steden zoals Amsterdam is het lastig om de weg te vinden naar de juiste hulp. Voor al je vragen over inkomen, onderdak, zorg, schulden en identiteitspapieren kun je binnenlopen op één van onze locaties. Getrainde vrijwilligers van Humanitas zorgen ervoor dat je deze zaken kunt regelen in het Buiten Re-integratiecentrum.

Niet alleen ex-gedetineerden zijn welkom in onze re-integratiecentra, ook als je met justitie in aanraking bent gekomen, een taakstraf hebt gehad of een familielid in detentie hebt ondersteunen wij jou. Ook als je wat langer hulp wilt kun je terecht bij ons, dan kom je in aanmerking voor het coachingproject.

Je kunt zonder afspraak binnenlopen bij de Buiten Re-integratiecentra, maar het kan handiger zijn om een afspraak te maken. Als de vrijwilligers weten waar je vraag over gaat kunnen ze eventueel het gesprek voorbereiden. 

Amsterdamse Buiten-Ric's

Terug naar Een Nieuwe Start