Amsterdam en Diemen

Buiten Ric

Ben je net vrij na detentie en wil je graag werken aan je toekomst, maar weet je niet zo goed waar te beginnen? Dan kun je terecht in het Buiten Re-integratiecentrum (Buiten Ric). Ook als je niet in detentie hebt gezeten, maar wel met politie en/of justitie in aanraking bent geweest, ben je van harte welkom bij ons Buiten Ric.

Als ex-gedetineerde kan het lastig zijn om na je vrijlating weer op eigen benen te staan. Met name in grote steden zoals Amsterdam is het lastig om de weg te vinden naar de juiste hulp. Voor al je vragen over inkomen, onderdak, zorg, schulden en identiteitspapieren kan je binnenlopen op onze locatie in Amsterdam-Centrum. Getrainde vrijwilligers van Humanitas zorgen ervoor dat je deze zaken kunt regelen in het Buiten Re-integratiecentrum.

Niet alleen ex-gedetineerden zijn welkom in ons Buiten Ric, ook als je met justitie in aanraking bent geweest, een taakstraf hebt gehad of een familielid in detentie hebt, ondersteunen wij jou. Ook als je wat langer hulp wilt, kan je bij ons terecht. Je komt dan in aanmerking voor het coachingsproject.

Je kunt zonder afspraak binnenlopen bij ons Buiten Ric, maar het kan handiger zijn om een afspraak te maken. Als de vrijwilligers weten waar je hulpvraag over gaat, kunnen ze het gesprek eventueel voorbereiden.

Voor het maken van een afspraak kan je bellen naar 020-5231178. Ons Buiten Ric is geopend op maandag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur en te vinden in de Sarphatistraat 4, Amsterdam-Centrum.

Amsterdamse Buiten-Ric's

Terug naar Een Nieuwe Start