Vrijwilliger worden?

Wil jij vrijwilligerswerk doen waar je veel impact hebt, een grote doe-kracht uitstraalt, en veel eigen verantwoordelijkheid krijgt? Bij Humanitas Een Nieuwe Start maak jij het verschil.

Ons aanbod

Spreekuren buiten detentie

Als vrijwilliger ben je aanwezig tijdens de dagelijkse inloop (ochtend of middag) op kantoor. Je spreekt deelnemers met korte hulpvragen, denk hierbij aan: bellen met een instantie, een overzicht maken van de inkomsten en uitgaven, het opstellen van een CV etc.

Er is ook een spreekuur op de werkstrafunit van Reclassering Nederland, aan de Lutmastraat in Amsterdam Zuid. Hier kunnen gestraften na hun werkdag binnen lopen met praktische vragen. Korte vragen kunnen meteen worden beantwoord. Als je meer informatie nodig hebt of de vraag is te complex om kort te beantwoorden, dan maak je een afspraak op kantoor.

Praktische Coaching tijdens en na detentie

 De deelnemer wordt gekoppeld aan een vrijwilliger die zich als coach gedurende één á twee uur per week inzet voor de deelnemer. Het kan gaan om praktische coaching, zoals het meegaan naar de sociale dienst en het helpen invullen van diverse formulieren. Daarnaast is het van belang om een gesprekspartner te zijn en vooral ook om cliënten te motiveren voor het maken van ‘een nieuwe start’ in hun leven. De afspraken met de cliënten vinden plaats in de PI of op het Humanitas kantoor. Op kantoor kan de coach gebruik maken van de daar aanwezige faciliteiten als internet en telefoon, maar de coach gaat ook regelmatig mee naar instanties.

Sociale maatjes tijdens en na detentie

We bieden ook sociale maatjes, je bent dan vooral een luisterend oor voor de deelnemer. De afspraken met de cliënten vinden plaats in de PI of op het Humanitas kantoor. Op kantoor kan de coach gebruik kan maken van de daar aanwezige faciliteiten als internet en telefoon, maar de coach gaat ook regelmatig mee naar instanties.

Ouderschapsmaatjes tijdens en na detentie

Onze ouderschapsmaatjes zetten zich in voor vader/moeder tijdens en na detentie bij ouderschapsvragen. Een andere mogelijkheid is dat zij het gezin ondersteunen één van de ouders vast zit. De afspraken met de cliënten vinden plaats in de PI, bij Humanitas op kantoor of bij het gezin thuis.

 

Scholing

De vrijwilliger volgt een basiscursus van twee dagdelen (avonden) ter kennismaking met het project en de organisatie. Daarnaast organiseert Humanitas verschillende trainingen zoals Omgaan met Verbale Agressie. Verder is er regelmatig een terugkombijeenkomst voor vrijwilligers waar een gastspreker uit het werkveld wordt uitgenodigd en intervisie plaatsvindt. 

 

Aanmelden

Belangstelling voor vrijwilligerswerk bij Een Nieuwe Start? Klik HIER!
Er zal dan zo snel mogelijk contact met je worden opgenomen voor het plannen van een kennismakingsgesprek.