Onze activiteiten

Thuisadministratie

Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden dan ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!  

Grip op je Geld

Loop zonder afspraak binnen bij Grip op je Geld en stel je vraag over je financiën en administratie. Heb je vragen over je post? Weet je niet hoe je een Digid aanvraagt? Wil je een instantie bellen, maar vind je het te moeilijk om het alleen te doen? Loop binnen en stel je vraag.

Vriendschappelijk bezoek

Behoefte aan vriendschap, iemand om thuis mee te praten? Dat doet Vriendschappelijk Huisbezoek. Met vrijwilligers van Vriendschappelijk Huisbezoek kun je alles delen. Samen gezellig koffie drinken, een spelletje doen, praten. Of samen een wandeling maken en/of een boodschapje doen.

Begeleiding Artsenbezoek

Begeleiding Artsenbezoek Wil je graag iemand meenemen bij een bezoek aan een arts, ziekenhuis of tandarts?

Een Nieuwe Start

Humanitas helpt personen die met politie en/of justitie in aanraking zijn geweest op weg met het maken van Een Nieuwe Start.

Gezin in Balans

Gezin In Balans helpt je tijdens en na detentie bij de zorg om je gezin en de band met je kinderen. Gevangenschap is ingrijpend voor het hele gezin. Een coachend maatje helpt je daarmee om te gaan en begeleidt je nog een jaar lang als je dat wilt. Zo kun jij je leven met zelfvertrouwen opbouwen.

Gezonde Maatjes

Gezonde Maatjes is een maatjesproject voor kinderen van 6- 18 jaar met overgewicht/obesitas. Dit project is er voor kinderen uit Amsterdam (m.u.v. West en Nieuw-West). Doel is om op een laagdrempelige, positieve manier te zorgen dat kinderen zich gezonder, fitter en blijer voelen.

Home-Start

Ieder gezin kent lastige tijden. Maar kun je 't echt even niet aan? Dan helpt Home-Start je. Want een steuntje in de rug doet wonderen. Een vrijwilliger biedt een luisterend oor, geeft nuttige tips en wijst op voorzieningen en regelingen. Voor gezinnen met kinderen tot zeven jaar.

Kindervakantieweken

De Kindervakantieweken voor een heerlijke week vakantie voor kinderen die het nodig hebben. Als vakantie er door omstandigheden niet in zit kunnen de kinderen van 6 t/m 12 jaar er toch even lekker tussenuit.

Jongeren in Rouw

Ben je 12 t/m 18 jaar en heb je al een dierbare verloren? Jongeren In Rouw helpt je. Wij bieden maatjes contact, lotgenotengroepen en advies gesprekken. In dit project werken wij samen met Prezens (jeugdpreventie GGZ).

Steun bij Rouw

Rouwverwerking kost veel energie, en soms kun je er helemaal doorheen zitten. Steun Bij Rouw helpt. Een vrijwilliger, vaak een lotgenoot, reikt je graag de hand en zoekt je thuis op. Herkenning, erkenning en steun bieden troost. Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met alles wat je vertelt.

Lotgenoten groep Rouw

Hoe ga je om met het overlijden van een dierbare? Lotgenotengroep Rouw steunt je. Juíst als je even niet weet hoe je verder moet.Samen kom je verder, dankzij herkenning en erkenning.

Spel aan Huis

Spel aan Huis helpt jouw gezin sterker te maken. Een vrijwilliger biedt een luisterend oor en overlegt samen met jou waar behoefte aan is, geeft je praktische tips over opvoeden en helpt je op weg. Voor gezinnen met kinderen.

Begeleide Omgang

Je wilt het beste voor je kind, ook bij een echtscheiding. Begeleide Omgangsregeling (BOR) helpt je. Ook als spanningen goede afspraken over een omgangsregeling in de weg staan. Onze vrijwilligers houden geen dossier bij en treden als het goed gaat steeds wat verder terug. Duur: 3 tot 6 maanden.

Gezinsmaatje na Blijf Groep

Woon jij in het Oranjehuis en krijg je binnenkort een eigen woning? Humanitas is er voor jou! Wekelijks bezoekt  een vrijwilliger jou om je te ondersteunen bij de overstap naar jouw nieuwe leefsituatie. Jouw gezinsmaatje biedt jou gezelligheid, een luisterend oor en praktische hulp.

Taal & Administratie

Humanitas Thuisadministratie helpt je je geldzaken en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf niet rondtobben, als je het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger geeft je tijdelijke hulp bij administratie en helpt om zaken op een rijtje te krijgen en te houden.

Tussenstop

Een lastige situatie thuis? Humanitas Tussenstop zorgt voor een fijn en veilig gastgezin voor je. Juist als je niet thuis kunt of wilt zijn. Soms gaan jongeren dan rondzwerven. Dat hoeft echt niet. Een gastgezin of ouder vangt je op.