Onze activiteiten

Tandem Amsterdam

Ben je of voel je je veel alleen en wil je hier verandering in brengen?  Een vrijwilliger van Tandem biedt een luisterend oor en denkt mee hoe je het door jou gewenste doel kunt bereiken.

Thuisadministratie

Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden dan ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!  

Thuisadministratie Grip op je Geld

Loop zonder afspraak binnen bij Grip op je Geld en stel je vraag over je financiën en administratie. Heb je vragen over je post? Weet je niet hoe je een Digid aanvraagt? Wil je een instantie bellen, maar vind je het te moeilijk om het alleen te doen? Loop binnen en stel je vraag.

Get a Grip

Je kent het vast wel: stress om geld! Kan je wel wat meer grip op je money gebruiken en ben jij tussen 16 en 24 jaar? Dan zijn wij er voor je!

Steun bij Rouw

Rouwen kost veel energie, en soms kun je er helemaal doorheen zitten. Steun Bij Rouw helpt. Een vrijwilliger, vaak een lotgenoot, reikt je graag de hand en zoekt je thuis op. Herkenning, erkenning en steun bieden troost. Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met alles wat je vertelt.

Lotgenotengroep Rouw

Hoe ga je om met het overlijden van een dierbare?  Bij de Lotgenotengroep kom je met andere rouwenden in gesprek en vind je steun, herkenning en erkenning bij elkaar.

Jongeren in Rouw

Ben je 12 t/m 19 jaar en heb je al een dierbare verloren? Jongeren In Rouw helpt je. Wij bieden maatjescontact, lotgenotengroepen en adviesgesprekken. In dit project werken wij samen met Prezens (jeugdpreventie GGZ).

Een Nieuwe Start

Ben je met politie en/of justitie in aanraking geweest en heb je ondersteuning nodig met het maken van  Een Nieuwe Start? Kijk dan hier voor meer informatie.

Gezin in Balans

Gezin in Balans ondersteunt vaders en moeders tijdens en na detentie bij de zorg om het gezin en de band met de kinderen. Ook gezinnen van gedetineerde ouders worden ondersteund.

Jongerenmaatjes Gezonde Maatjes

Gezonde Maatjes is een maatjesproject voor kinderen van 6- 18 jaar met overgewicht/obesitas. Dit project is er voor kinderen uit Amsterdam. Het doel is om op een laagdrempelige, positieve manier te zorgen dat kinderen zich gezonder, fitter en blijer voelen.

Home-Start

Opvoeden? Je staat er niet alleen voor! Elk gezin kent lastige tijden. Kan jouw gezin een steuntje in de rug gebruiken bij de opvoeding? Dan kan Home-Start jou helpen. Home-Start is er voor gezinnen met ten minste één kind tot 7 jaar (vanaf 28 weken zwangerschap).  

Spel aan Huis

Spel aan Huis is een programma voor kind en ouder om de (spel)ontwikkeling van het kind te stimuleren. De spelbegeleidster komt wekelijks met speelgoed bij het gezin thuis om het kind te ondersteunen op cognitief, sociaal-emotioneel en motorisch gebied. De ouder wordt actief betrokken.

Gezinsmaatje na Blijf Groep

Woon jij in het Oranjehuis en krijg je een eigen woning? Humanitas biedt  Gezinsmaatje na Blijf Groep! Wekelijks bezoekt een vrijwilliger jou om je te ondersteunen bij de overstap naar jouw nieuwe leefsituatie. Jouw gezinsmaatje biedt een luisterend oor en praktische hulp.