Gezinsmaatje na Blijf Groep

Het is een grote stap om vanuit de veilige omgeving van de Blijf Groep weer zelfstandig te gaan wonen. Er komt van alles op je af, praktische zaken zoals het inrichten van je huis en allerlei gevoelens bij een nieuwe omgeving en een eigen plek. Een gezinsmaatje biedt vriendschappelijk contact, steun, praktische hulp en een luisterend oor aan moeders en hun kinderen in deze periode van verandering.
Zodra vanuit Blijf Groep jouw traject naar zelfstandig wonen wordt gestart, word je gekoppeld aan een gezinsmaatje van Humanitas. Jouw gezinsmaatje is er om met je te praten over alles wat er op je afkomt en je te ondersteunen bij praktische zaken rondom de verhuizing. Ook kan je samen met je maatje jullie nieuwe buurt leren kennen, leuke dingen doen met de kinderen en kan je maatje jou helpen een geschikte school of kinderopvang te zoeken. De hulp is vraaggericht en dat betekent dat jij zelf aangeeft waar je behoefte aan hebt en bepaalt wat er gebeurt. Je maatje komt elke week 3 uur naar je toe en blijft ongeveer een jaar.
Zou jij wel een maatje willen die er voor jou en je kind(eren) is tijdens de overgang van Blijf Groep naar je eigen woning? Neem contact op met  Lieke Metzemakers of Sharifa Dia of vraag om informatie bij je maatschappelijk werker bij de Blijf Groep. 
Humanitas: Vrijwilliger Gezinsmaatje na Blijf Groep

Vacature: Vrijwilliger Gezinsmaatje na Blijf Groep

Als gezinsmaatje bezoek je wekelijks een moeder en haar kinderen en ondersteun je hen in de overgang naar een zelfstandig nieuw leven. Voordat je begint krijg je een uitgebreid kennismakingsgesprek met een van de co√∂rdinatoren en volg je de driedaagse vrijwilligerstraining. Kijk hier voor meer informatie. 

6-6-2016 Gezinsmaatje na Blijf Groep

Gezinsmaatjes van Humanitas helpen moeders in het Oranje Huis met een nieuwe start. In samenwerking met de Blijf Groep matchen wij maatjes voor moeders die bij de Blijf Groep wonen omdat zij hun huis moesten ontvluchten wegens huiselijk geweld.