Gezin in Balans

Tijdens en na gevangenschap ondersteunen getrainde vrijwilligers van Humanitas je bij zorgen om je gezin en de band met je kinderen. Ook het achterblijvende gezin kan gekoppeld worden aan een vrijwilliger die steun en een luisterend oor biedt in deze situatie.

Tijdens detentie:

  • Tijdens detentie spreekt de vrijwilliger met je af in de spreekkamer waar jullie in alle rust kunnen praten. Het is aan jou welke onderwerpen je wilt bespreken.
  • Heeft je gezin, of de verzorger van je kind ondersteuning nodig? Ook dan kan een vrijwilliger met jullie meedenken.

Na detentie:

Na detentie kan ondersteuning ook prettig zijn. Onze vrijwilligers luisteren, geven advies en zullen je steunen om op jezelf te vertrouwen.

Vrijwilliger worden

Lijkt het je leuk om vrijwilliger te worden bij Gezin in Balans? Wij zijn op zoek naar mensen die zelf affiniteit of ervaring hebben met de opvoeding van kinderen. 

Wat vragen we van jou:

Als vrijwilliger ondersteun je moeders, vaders en het achterblijvende gezin tijdens en na detentie. Tijdens het bezoek kan over allerlei onderwerpen gesproken worden zoals over kinderen, opvoeding, zoeken naar werk en voorbereiden van moeilijke gesprekken. Hoe lang de begeleiding duurt is afhankelijk van wat er speelt en wat een ouder wil, maar meestal duurt dit zo’n half jaar tot een jaar.

Wat bieden we jou:

Als vrijwilliger krijg je een training van 3 dagen, waarin thema's als communicatie, grenzen stellen, waarden en normen, en ervaringsverhalen centraal staan. Ook wordt er een bezoek gebracht aan een Penitentiaire Inrichting (PI). Na afronding van deze training ontvang je een certificaat. Wanneer je start als maatje kun je rekenen op steun en coaching op maat van de coördinator. Regelmatig worden er (thema)bijeenkomsten georganiseerd waarin je ervaringen met andere vrijwilligers kan delen.

Papa en mama in de gevangenis

De vrijwilligers van Gezin in Balans werken met een boekje dat ze voorlezen aan de kinderen van gedetineerden. Deze boekjes zijn nu ook ingesproken door  Dana Steenstra.

Een mama in de gevangenis

In 'Een mama in de gevangenis' neemt Charlie het aapje een kijkje in de gevangenis. Hier ziet hij wat de moeder van Thomas allemaal doet terwijl ze in de gevangenis zit. 

Kijk hier voor meer informatie over Gezin in Balans.

//www.youtube-nocookie.com/embed/oHHjEdRzlkg

Een papa in de gevangenis

In 'Een papa in de gevangenis' neemt Pim, het hondje van Sam, een kijkje in de gevangenis. Hier ziet hij wat de vader van Sam allemaal doet terwijl hij in de gevangenis zit.

//www.youtube-nocookie.com/embed/Zt0Su6n7nBk
Externe pagina op martevansanten.wordpress.com

Als moeder uit de cel komt

Lees het artikel van Marte van Santen In het Parool van woensdag 12 maart 2014 over Moedermaatjes.