Jongeren in Rouw

Hoe ga je om met een groot verlies op jonge leeftijd?

Je staat niet alleen!

Een dierbare verliezen is altijd moeilijk, maar als je nog jong bent, kan de klap extra hard aankomen. Hoe ga je hiermee om? Iedereen doet dat op z’n eigen manier en in z’n eigen tempo. Daar zijn geen regels voor. Het belangrijkste is om jezelf die tijd te gunnen. 

Humanitas biedt in samenwerking met Prezens (jeugdpreventie GGZ) ondersteuning aan Amsterdamse jongeren en scholieren uit Amsterdam in de leeftijd van 12 t/m 19 jaar.

Wij bieden kosteloos de volgende activiteiten aan:

Lotgenotengroepen jongeren

In zes wekelijkse bijeenkomsten staan ieders gevoelens en ervaringen centraal. Natuurlijk zijn de gespreksgroepen vertrouwelijk: alles wat er besproken wordt blijft binnen de groep. En, heel belangrijk, de herkenning, erkenning en steun die juist lotgenoten elkaar kunnen geven. Vertel over jouw ervaringen op de manier die het beste bij jou past. Je kunt je gesteund voelen door jouw verhaal te vertellen en de ervaringen van anderen te horen. Tijdens de bijeenkomsten staan jouw wensen centraal.

Rouw maatje

Je wordt gekoppeld aan een maatje. Dat kan een volwassene zijn of een leeftijdsgenoot, die eerder een verlies meemaakte. Jullie spreken 2 tot 4 keer per maand af. Jullie kunnen samen iets leuks doen, het maatje luistert naar jouw ervaringen en kan je steun en advies geven.

1-3 Adviesgesprekken

Je kunt je verhaal kwijt en tips en adviezen krijgen. Mocht je meer hulp nodig hebben, dan kijken jullie samen naar wat het beste bij jou past. Een adviesgesprek is voor jou alleen, maar het is ook mogelijk om iemand mee te nemen, bijvoorbeeld je vader of moeder of een vriend(in).

Online platform

Lees hier meer over Wat is rouw?