Jongeren in Rouw

Hoe verwerk je een groot verlies op jonge leeftijd? Je staat niet alleen.

Een dierbare verliezen is altijd moeilijk, maar als je nog jong bent, kan de klap extra hard aankomen. Hoe verwerk je zoiets? Iedereen doet dat op z’n eigen manier en in z’n eigen tempo. Daar zijn geen regels voor. Het belangrijkste is om jezelf die tijd te gunnen. 

Humanitas biedt in samenwerking met Prezens (jeugdpreventie GGZ) ondersteuning aan Amsterdamse jongeren en scholieren uit Amsterdam in de leeftijd van 12 tm 18 jaar. Wij bieden kosteloos: 

Lotgenotengroepen jongeren:

In zes wekelijkse bijeenkomsten staan ieders gevoelens en ervaringen centraal. Natuurlijk zijn de gespreksgroepen vertrouwelijk: alles wat er besproken wordt blijft binnen de groep. En, heel belangrijk, de herkenning, erkenning en steun die juist lotgenoten elkaar kunnen geven. Vertel over jouw ervaringen op de manier die het beste bij jou past. Je kunt je gesteund voelen door jouw verhaal te vertellen en de ervaringen van anderen te horen. Tijdens de bijeenkomsten staan jouw wensen centraal.

Rouw maatje:

Je wordt gekoppeld aan een maatje. Dat kan een volwassene zijn of een leeftijdsgenoot, die eerder een verlies meemaakte. Jullie spreken 2 tot 4 keer per maand af. Jullie kunnen samen iets leuks doen, het maatje luistert naar jouw ervaringen en kan je steun en advies geven.

1-3 Adviesgesprekken:

Je kunt je verhaal kwijt en tips en adviezen krijgen. Mocht je meer hulp nodig hebben, dan kijken jullie samen naar wat het beste bij jou past. Een adviesgesprek is voor jou alleen, maar het is ook mogelijk om iemand mee te nemen, bijvoorbeeld je vader of moeder of een vriend(in).

Online platvorm:

In 2019 zal er een online platform worden opgezet om je ook met een digitaal maatje te kunnen ondersteunen in 2020 en 2021.

  

28 mei 2020 15:45 Jongeren in rouw groep

Meld je aan voor de groep die donderdagmiddag 28 mei 2020 om 15.45 uur start.  Aanmelden via coördinator Marjan Kaddouri / jongereninrouwmarjan@gmail.com of Marieke Eeltink/ m.eeltink@prezens.nl.  

01 jan 2019 Jongeren in rouw maatje

Je wordt gekoppeld aan een maatje die jou kan ondersteunen. Aanmelden via coördinator Mireille van Gils / m.vangils@humanitas.nl

01 jan 2019 Jongeren in rouw advies

Gratis advies gesprekken met een professional. Aanmelden via coördinator Mireille van Gils / m.vangils@humanitas.nl

Humanitas: Wat is Rouw?

Wat is Rouw?

Wanneer je iemand verliest die erg belangrijk voor je is, dan verandert naar je gevoel alles in je leven. De wereld ziet er anders uit, niets lijkt meer hetzelfde. Je prioriteiten verschuiven: wat eerst belangrijk leek te zijn, wordt vaak van ondergeschikt belang.

lees verder.......

Kijk hier

Een filmpje over het project Jongeren in Rouw van Humanitas

//www.youtube-nocookie.com/embed/CezJzvhJeUs