Lotgenotengroep Rouw

Kom met andere rouwenden in gesprek en vind steun, herkenning en erkenning bij elkaar.

Hoe ga je om met het ingrijpend verlies van een dierbare? Een gebeurtenis die je het gevoel kan geven dat niets er meer toe doet. Toch moet of wil je verder met je leven. Kun je wel wat steun gebruiken in deze periode? Dan is de Lotgenotengroep er speciaal voor jou.

Wie rouwt, doet dat op z’n eigen manier en in z’n eigen tempo. Maar iedereen heeft te maken met verdriet en pijn. In tien ontmoetingen staan zulke gevoelens centraal: afscheid (kunnen) nemen, emoties, reacties van de omgeving, lichamelijke klachten en persoonlijke ervaringen. De herkenning, erkenning en steun die juist lotgenoten elkaar kunnen geven, helpen stap voor stap de weg vooruit te vinden.

Is een lotgenotengroep iets voor jou?

Onze ervaring is dat het verstandig is om pas na enige tijd na het overlijden aan een groep mee te doen. Heb je eerder behoefte om je verhaal te doen, dan is wellicht Steun bij Rouw fijn om mee te starten.

Wat kun je verwachten?

Na de aanmelding neemt de coördinator telefonisch contact met je op om kennis te maken en je op de wachtlijst te plaatsen.

Wanneer er voldoende aanmeldingen voor een groep zijn, starten we met de individuele kennismakingsgesprekken met de begeleiders van de groep. 

Twee goed getrainde vrijwilligers begeleiden de bijeenkomsten in alle vertrouwelijkheid en veiligheid.

De groep bestaat uit tien bijeenkomsten met zes tot acht deelnemers en komt samen op de Sarphatistraat. We vragen een éénmalige bijdrage van € 20,- voor deelname aan de groep. Er vinden meerdere groepen per jaar plaats, zo organiseren we speciaal groepen voor twintigers en dertigers, partner- of kindverlies en zijn er gemengde groepen. Ook voor tieners organiseren we lotgenotengroepen, dit aanbod vind je hier.

Kijk voor exacte data in de agenda of neem contact op voor meer informatie.

Let op:

Onze groepen zijn speciaal voor deelnemers uit Amsterdam m.u.v. inwoners van Stadsdeel Nieuw West. Helaas kunnen wij deelnemers met verslavingsproblematiek niet in onze groepen begeleiden.

Ervaringsverhaal

Lees hier het ervaringsverhaal van Ad.