Steun bij Rouw Persoonlijke gesprekken

Rouwen kost veel energie, en soms zit je er helemaal doorheen. Jouw vrijwilliger helpt en toont begrip.

Heb je een dierbare verloren, dan staat de wereld stil. Wat vaak overblijft, is het gevoel dat niets er meer toe doet. Daarom is rouwen zo belangrijk. Iedereen op z’n eigen manier en in z´n eigen tempo. Soms kost dat meer energie dan je hebt, en hoe vind je dan de weg vooruit?

Rouwen is vaak "roeien met twee riemen". Je wilt weer kunnen functioneren in het dagelijks leven, maar ook tijd en aandacht besteden aan het verlies.

Een vrijwilliger van Steun bij Rouw reikt je graag de hand en bezoekt jou thuis. Vaak is de vrijwilliger een lotgenoot; iemand die weet wat jij meemaakt en zich goed in jou kan verplaatsen. Het is deze persoonlijke betrokkenheid die het contact en de aandacht zo waardevol maakt. Herkenning, erkenning en steun bieden immers troost. De vrijwilliger bezoekt je gedurende een half jaar tot een jaar en is getraind om je zo goed mogelijk bij te staan. Uiteraard gaat de vrijwilliger vertrouwelijk om met alles wat je vertelt. 

Let op: Onze ondersteuning is speciaal voor deelnemers uit Amsterdam m.u.v. inwoners van Stadsdeel Nieuw West. Helaas kunnen wij deelnemers met verslavingsproblematiek geen begeleiding bieden.

Ervaringsverhalen

Klik hier om de ervaring van ons Amsterdams steun bij rouw koppel Sophie en Ilja te lezen. Wil je meer weten over onze vrijwillig coördinator Max, lees hier dan zijn persoonlijke verhaal.