Tandem Amsterdam

Samen bouwen aan een sociaal netwerk

Een vrijwilliger van Humanitas biedt een luisterend oor en denkt mee hoe je het door jou gewenste doel kunt bereiken. Misschien is dat het herstellen van oude contacten, het intensiveren van huidige contacten of het aangaan van nieuwe contacten. Of misschien zoek je een hobby. Of activiteiten om alleen of samen met anderen te ondernemen.  

Je bepaalt zelf jouw stip op de horizon en samen met je vrijwilliger maak je een plan hoe je dat kunt bereiken en ga je aan de slag. We helpen je de lat niet te hoog te leggen, ook kleine verandering kunnen veel doen en zo voorkom je teleurstellingen. 

We ronden het contact af als je doel is bereikt. Dat kan zijn na al een half jaar, soms pas na een jaar. Ons streven is dat je na die periode de ondersteuning van Humanitas niet meer nodig hebt. 

Tandem is er voor deelnemers uit de stadsdelen Centrum, Noord, West en Zuid.

Vrijwilliger worden

Als je bij ons vrijwilliger wilt worden ben je van harte welkom! 

Gedurende de periode van ongeveer een jaar word je gekoppeld aan een deelnemer en ondersteun je bij het realiseren van zijn of haar veranderwens. Samen maak je een plan van aanpak en stel je realistische doelen. Je volgt hierbij het tempo van de deelnemer, maar schroomt ook niet om de deelnemer indien nodig een beetje te stimuleren.

De frequentie en de inhoud van het contact kunnen wisselen en worden in onderling overleg tussen jou en je deelnemer bepaald. Het kan zijn dat je elkaar wekelijks ziet of spreekt, maar soms is ook eens per twee weken genoeg. De ene keer ga je samen op pad, de andere keer zit je binnen en staat je luisterende oor centraal en doe je wellicht een spelletje.

Belangrijk is dat er een klik is tussen jullie. Alleen vanuit wederzijds respect en vertrouwen kunnen er mooie dingen ontstaan. De match krijgt bij ons daarom veel aandacht.

Wat vragen we van jou:

 • Je bent 27+
 • Je hebt een positieve en open houding, je maakt makkelijk contact
 • Je stelt de deelnemer en zijn mogelijkheden centraal en niet zijn problemen en beperkingen
 • Je vindt het leuk iemand te motiveren maar weet iemand ook bij te sturen 
 • Je hebt 2 á 3 uur per week/per 2 weken tijd
 • Je wilt je voor minimaal één jaar inzetten, dat is de duur van het maatjescontact

 Wat bieden we jou:

 • E-learning en een voorbereidende training
 • Persoonlijke begeleiding
 • Deskundigheidsbevordering
 • Reiskostenvergoeding
 • Zinvol en dankbaar vrijwilligerswerk waarbij je echt het verschil kunt maken voor iemand

Vrijwillig coördinator stadsdelen West en Noord

Wil je een meer coördinerende rol bij Tandem Amsterdam? Als vrijwillig coördinator is je taak iets uitgebreider; je wordt dan niet gekoppeld aan een deelnemer, maar verzorgt de intakegesprekken met hen en koppelt ze aan een bij hen passende vrijwilliger. Je begeleidt aansluitend i.s.m. de coördinator van het project de gemaakte koppelingen. Je maakt bovendien deel uit van een team vrijwillig coördinatoren die regelmatig bij elkaar komen om ervaringen uit te wisselen en om diverse andere projectzaken te bespreken.

Voor deze functie vragen wij een inzet van zo'n 4- 8 uur per week. Momenteel hebben we plek voor een vrijwillig coördinator in de stadsdelen West en Noord.

Interesse?

Klik op de button rechts en meld je aan, we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Ervaringsverhaal

Klik hier om het persoonlijk verhaal van deelnemer Gerrit te lezen.