Amsterdam en Diemen

Wat we doen

Thuisadministratie

Thuisadministratie helpt je je financiën en administratie op orde te brengen en te houden. Blijf dus niet rondtobben, als je door welke reden dan ook het overzicht bent kwijtgeraakt. Een vrijwilliger van Humanitas helpt je weer op weg!  

Grip op je Geld

Loop zonder afspraak binnen bij Grip op je Geld en stel je vraag over je financiën en administratie. Heb je vragen over je post? Weet je niet hoe je een Digid aanvraagt? Wil je een instantie bellen, maar vind je het te moeilijk om het alleen te doen? Loop binnen en stel je vraag.

Eenzaamheid

Behoefte aan vriendschap, iemand om thuis mee te praten? Dat doet Vriendschappelijk Huisbezoek. Wil je nieuwe mensen leren kennen? Of steun bij de verwerking van een ingrijpende gebeurtenis? Onze vrijwilligers zijn er voor iedereen die z’n gedachten, ervaringen en verhalen met iemand wil delen.

Telefooncirkel Zuidoost

Dankzij de Telefooncirkel weet er altijd iemand hoe het met je gaat. Zo sta je er nooit alleen voor. Mocht er wat zijn. De cirkel bestaat uit een dagelijks belrondje tussen alleenwonende mensen. Een vrijwilliger is het begin- en eindpunt van de keten. Bij ‘geen gehoor’ komt die in actie.

Vriendschappelijk Huisbezoek

Behoefte aan vriendschap, iemand om thuis mee te praten? Dat doet Vriendschappelijk Huisbezoek. Met vrijwilligers van Vriendschappelijk Huisbezoek kun je alles delen. Samen gezellig koffie drinken, een spelletje doen, praten. Of samen een wandeling maken en/of een boodschapje doen.

Samen uit samen thuis in Zuidoost

Samen uit samen thuis in Zuidoost  om met een vrijwilliger activiteiten buitenshuis te doen.

Telefonisch huisbezoek

Bij Telefonisch Huisbezoek belt u met de voor u vertrouwde vrijwilliger. Op de dag en tijd zoals u heeft afgesproken. U kunt over alles wat u bezig houdt praten. De vrijwilliger luistert, geeft eventueel advies of verwijst naar een instantie.

Begeleiding Artsenbezoek

Begeleiding Artsenbezoek Wil je graag iemand meenemen bij een bezoek aan een arts, ziekenhuis of tandarts?

Karweitje Zuidoost

Hulp nodig, maar geen klusser binnen handbereik? Vraag het Karweitje Zuidoost. Want met sommige karweitjes en reparaties kun je nou eenmaal niet te lang wachten. Zoals grasmaaien, een lamp of stekker vervangen of telefoon aansluiten.

Jeugdsupport Justitieel

Jeugdsupport Justitieel is er voor jongeren die in aanraking zijn geweest met politie en/of justitie.

Een Nieuwe Start

Humanitas helpt personen die met politie en/of justitie in aanraking zijn geweest op weg met het maken van Een Nieuwe Start.

Gezin in Balans Amsterdam

Gezin In Balans helpt je tijdens en na detentie bij de zorg om je gezin en de band met je kinderen. Gevangenschap is ingrijpend voor het hele gezin. Een coachend maatje helpt je daarmee om te gaan en begeleidt je nog een jaar lang als je dat wilt. Zo kun jij je leven met zelfvertrouwen opbouwen.

Gezonde Maatjes

Gezonde Maatjes is een maatjesproject voor kinderen met overgewicht/obesitas. Dit project is er in Amsterdam Oost, Noord en Zuidoost. Doel is op een positieve manier te zorgen dat kinderen zich gezonder, fitter en blijer voelen.

Home-Start

Ieder gezin kent lastige tijden. Maar kun je 't echt even niet aan? Dan helpt Home-Start je. Want een steuntje in de rug doet wonderen. Een vrijwilliger biedt een luisterend oor, geeft nuttige tips en wijst op voorzieningen en regelingen. Voor gezinnen met kinderen tot zeven jaar.

Humanitas Kindervakantieweken

De Kindervakantieweken voor een heerlijke week vakantie voor kinderen die het nodig hebben. Als vakantie er door omstandigheden niet in zit kunnen de kinderen tussen 6 en 12 jaar er toch even lekker tussenuit.

Steun bij Rouw Persoonlijke gesprekken

Rouwverwerking kost veel energie, en soms kun je er helemaal doorheen zitten. Steun Bij Rouw helpt. Een vrijwilliger, vaak een lotgenoot, reikt je graag de hand en zoekt je thuis op. Herkenning, erkenning en steun bieden troost. Uiteraard wordt er vertrouwelijk omgegaan met alles wat je vertelt.

Lotgenoten groep Rouw

Hoe verwerk je iets ingrijpends als het overlijden van een dierbare? Lotgenotengroep Rouw steunt je. Juíst als je even niet weet hoe je verder moet.Samen kom je verder, dankzij herkenning en erkenning.

Jongeren in Rouw

Ben je nog jong en heb toch al een dierbare verloren? Jongeren In Rouw helpt je weer verder. Op jonge leeftijd kan een verlies extra hard aankomen. Hier kun je met lotgenoten met elkaar gevoelens en ervaringen delen. 

Spel aan Huis

Spel aan Huis helpt jouw gezin sterker te maken. Een vrijwilliger biedt een luisterend oor en overlegt samen met jou waar behoefte aan is, geeft je praktische tips over opvoeden en helpt je op weg. Voor gezinnen met kinderen.

Humanitas Gezinsmaatje na Blijf Groep

Woon jij in het Oranjehuis en krijg je binnenkort een eigen woning? Humanitas is er voor jou! Wekelijks bezoekt  een vrijwilliger jou om je te ondersteunen bij de overstap naar jouw nieuwe leefsituatie. Jouw gezinsmaatje biedt jou gezelligheid, een luisterend oor en praktische hulp.

Humanitas Ondersteuning mantelzorgers Amsterdam Noord

Ondersteuning Mantelzorg in Amsterdam Noord. Veel mensen zorgen langdurig voor een partner, kind, familielid, vriend of buur met een ernstige ziekte, handicap of psychisch probleem. Wij bieden praktische hulp en ondersteuning voor de mantelzorger en zijn/haar dierbare.