Amsterdam en Diemen

Een Nieuwe Start

Onze vrijwilligers helpen personen die met politie en/of justitie in aanraking zijn geweest op weg met het maken van Een Nieuwe Start.

Als je in detentie zit, komen er veel dingen op je af. Voor problemen met huur, inkomen, financiƫn, ID-kaart en zorg kun je terecht in het Binnen Ric. In elke Penitentiaire Inrichting (PI) in Nederland is tegenwoordig een Binnen Ric, waar vrijwilligers je helpen bij praktische zaken. Wacht niet tot de problemen zich opstapelen, maar maak snel een afspraak!

Ook na detentie blijft het lastig om je leven weer op te bouwen. Waar moet je mee beginnen? Maar ook bij welke instanties je moet zijn is vaak onduidelijk. Deze eerste stappen nemen we samen met jou. Je kunt gewoon binnenlopen in ons Buiten Ric of je aanmelden voor ons coachingsproject. Ook als je niet in detentie hebt gezeten, maar wel met politie en/of justitie in aanraking bent geweest, ben je van harte welkom bij Een Nieuwe Start.

Projectonderdelen van Een Nieuwe Start zijn:

* Ric staat voor Re-integratie Centrum. Bijna elke Penitentiaire Inrichting (PI) in Nederland heeft inmiddels een Binnen Ric.

 

Aanmelding vrijwilligers

Voor alle nieuwe vrijwilligers geldt dat zij een basistraining volgen voordat zij daadwerkelijk kunnen starten met het vrijwilligerswerk.

Belangstelling voor vrijwilligerswerk bij Een Nieuwe Start kan kenbaar worden gemaakt via het aanmeldingsformulier. Er zal dan zo snel mogelijk contact met je worden opgenomen voor het maken van een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Aanmeldingsformulier

 

Een Nieuwe Start

ondersteunt ex-gedetineerden

//www.youtube-nocookie.com/embed/lmp8gd1EMbo
Humanitas: Een Nieuwe Start in de Media

Een Nieuwe Start in het nieuws

Hier vind je artikelen en radiofragmenten over Een Nieuwe Start.