Amsterdam en Diemen

Een Nieuwe Start

Humanitas helpt personen die met politie en/of justitie in aanraking zijn geweest op weg met het maken van Een Nieuwe Start.

Als je in detentie zit komen er veel dingen op je af. Voor problemen met huur, inkomen, financiën, ID-kaart en zorg kun je terecht in het Binnen Ric. In elke Penitentiaire Inrichting (PI) in Nederland is tegenwoordig een Binnen Ric, waar vrijwilligers je helpen bij praktische zaken. Wacht niet tot de problemen zich opstapelen, maar maak snel een afspraak!

Ook na detentie blijft het lastig om je leven weer op te bouwen. Waar moet je mee beginnen? Maar ook bij welke instanties je moet zijn is vaak onduidelijk. Deze eerste stappen nemen we samen met jou. Je kunt gewoon binnenlopen in ons Buiten Ric of je aanmelden voor ons coachingproject. Ook als je niet in detentie hebt gezeten, maar wel met politie en/of justitie in aanraking bent geweest, ben je van harte welkom bij Een Nieuwe Start.

Projectonderdelen van Een Nieuwe Start zijn:

* Ric staat voor Re-integratie Centrum. Bijna elke Penitentiaire Inrichting (PI) in Nederland heeft inmiddels een Binnen Ric.

 

Aanmelding vrijwilligers

Voor alle nieuwe vrijwilligers geldt dat zij een basistraining volgen voordat zij daadwerkelijk kunnen starten met het vrijwilligerswerk. De eerstvolgende training vindt plaats in november 2016 en is inmiddels vol. In 2017 zal er een nieuwe training worden gegeven; de exacte datum is op dit moment nog niet bekend.

Belangstelling voor vrijwilligerswerk bij Een Nieuwe Start kan kenbaar worden gemaakt via het aanmeldingsformulier. Er zal dan te zijner tijd contact met je worden opgenomen.

Aanmeldformulier

 

De nieuwsbrief

Iedere twee maanden brengt Een Nieuwe Start een nieuwsbrief uit.

Nieuwsbrief december

Wil je op de hoogte blijven van wat er bij Een Nieuwe Start gebeurt? Geef je dan op voor de nieuwsbrief door een mail te sturen naar ens.amsterdam@humanitas.nl

 

Een Nieuwe Start

ondersteunt ex-gedetineerden

Humanitas: Een Nieuwe Start in de Media

Een Nieuwe Start in het nieuws

Hier vind je artikelen en radiofragmenten over Een Nieuwe Start.