Amsterdam en Diemen

Een Nieuwe Start

Humanitas helpt personen die met politie en/of justitie in aanraking zijn geweest op weg met het maken van Een Nieuwe Start.

Als je in detentie zit komen er veel dingen op je af. Voor problemen met huur, inkomen, financiën, ID-kaart en zorg kun je terecht in het Binnen Ric. In elke Penitentiaire Inrichting (PI) in Nederland is tegenwoordig een Binnen Ric, waar vrijwilligers je helpen bij praktische zaken. Wacht niet tot de problemen zich opstapelen, maar maak snel een afspraak!

Ook na detentie blijft het lastig om je leven weer op te bouwen. Waar moet je mee beginnen? Maar ook bij welke instanties je moet zijn is vaak onduidelijk. Deze eerste stappen nemen we samen met jou. Je kunt gewoon binnenlopen in ons Buiten Ric of je aanmelden voor ons coachingproject. Ook als je niet in detentie hebt gezeten, maar wel met politie en/of justitie in aanraking bent geweest, ben je van harte welkom bij Een Nieuwe Start.

Projectonderdelen van Een Nieuwe Start zijn:

* Ric staat voor Re-integratie Centrum. Bijna elke Penitentiaire Inrichting (PI) in Nederland heeft inmiddels een Binnen Ric.

 

Humanitas Een Nieuwe Start is op zoek naar een enthousiaste vrijwillig coördinator!

Op korte termijn is er bij Een Nieuwe Start plaats voor een nieuwe vrijwillig coördinator die graag meer werkervaring wil opdoen met onze doelgroep.

De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Onze vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Een Nieuwe Start, project van Humanitas afdeling Amsterdam en Diemen, ondersteunt mensen die met politie en justitie in aanraking zijn geweest bij praktische hulpvragen op het gebied van re-integratie. Ons project richt zich hierbij met name op gedetineerden en ex-gedetineerden. Zo zijn wij actief in het Binnen Re-integratiecentrum in Justitieel Complex Zaanstad, zodat gedetineerden al tijdens detentie kunnen werken aan hun re-integratie. Daarnaast is op ons kantoor een inloopspreekuur (Buiten Re-integratiecentrum) voor mensen die met justitie in aanraking zijn geweest en korte, praktische hulpvragen hebben. Verder bieden wij een coachingstraject, waarbij twee vaste vrijwilligers gekoppeld worden aan een gemotiveerde deelnemer met hulpvragen op verschillende leefgebieden en waarbij wekelijks met elkaar wordt afgesproken voor een periode van maximaal een jaar.

Als vrijwillig coördinator ondersteun je onze deelnemers bij de hierboven genoemde projectonderdelen. Verder assisteer je de betaalde coördinatoren bij het uitvoeren van diverse coördinerende taken. Je maakt deel uit van een jong, enthousiast team. Voor deze vrijwillige functie moet je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen verkrijgen.

Ben je minimaal 16 uren per week beschikbaar, heb je een relevante (studie of werk) achtergrond, kan je zowel zelfstandig als in teamverband werken, goed overzicht houden én ben je een gezellige aanwinst voor ons team? Reageer dan snel!

Neem voor meer informatie contact op met coördinator Jasmijn Key-Netjes via 020-5231178 of     06- 51411587. Ben je geïnteresseerd, stuur dan zo snel mogelijk je motivatiebrief en CV naar Jasmijn: j.key@humanitas.nl

Aanmelding vrijwilligers

Voor alle nieuwe vrijwilligers geldt dat zij een basistraining volgen voordat zij daadwerkelijk kunnen starten met het vrijwilligerswerk. De eerstvolgende training vindt plaats in augustus 2017; de exacte datum is op dit moment nog niet bekend.

Belangstelling voor vrijwilligerswerk bij Een Nieuwe Start kan kenbaar worden gemaakt via het aanmeldingsformulier. Er zal dan te zijner tijd contact met je worden opgenomen.

Aanmeldingsformulier

 

De nieuwsbrief

Iedere twee maanden brengt Humanitas Een Nieuwe Start een nieuwsbrief uit.

Nieuwsbrief april 2017

Wil je op de hoogte blijven van wat er bij Een Nieuwe Start gebeurt? Geef je dan op voor de nieuwsbrief door een mail te sturen naar ens.amsterdam@humanitas.nl

 

Een Nieuwe Start

ondersteunt ex-gedetineerden

Humanitas: Een Nieuwe Start in de Media

Een Nieuwe Start in het nieuws

Hier vind je artikelen en radiofragmenten over Een Nieuwe Start.