Amsterdam en Diemen

Gezonde Maatjes

Kinderen tussen de 6 en 18 jaar met overgewicht krijgen jaar een maatje om fitter, gezonder en blijer te worden.

Het streven is om op een positieve manier het zelfvertrouwen te versterken en bij te dragen aan gedragsverandering.

Hoe werkt het?

Dit project is er voor kinderen in Amsterdam Oost (met focus op de Indische buurt), Noord en Zuidoost. Gemiddeld bezoekt een maatje een kind een dagdeel per week, voor de duur van maximaal een jaar. Uiteraard wordt dit afgestemd op de wensen en behoeften van het gezin. Doel is het kind zich fitter, gezonder en blijer te laten voelen. Tijdens het contact is er aandacht voor (gezonde) voeding, bewegen en positieve aandacht. Ouder(s) worden hier bij betrokken. Zo kan je bijvoorbeeld denken aan samen met het kind onderzoeken welke sport hij/zij leuk zou vinden om te doen en wat de mogelijkheden in de buurt zijn. Of een plan met de ouders maken hoe het lukt om in de ochtend wél te ontbijten. Het streven is om op een positieve manier het zelfvertrouwen van het kind te versterken en te zorgen dat hij/zij zich fitter, gezonder en blijer voelt. Om optimaal resultaat te bereiken sluiten wij zo veel mogelijk aan bij de (haalbare) wensen van het gezin.

Meer informatie?

Lijkt het je leuk om maatje te worden van een kind met overgewicht/obesitas? Of woon je in Amsterdam Oost, Noord of Zuidoost en lijkt dit je fijn en leuk binnen jouw gezin? Neem gerust contact met ons op.

Wil jij actief worden als vrijwilliger bij Gezonde Maatjes? Meld je dan nu aan door het onderstaande  formulier in te vullen.

Aanmeldformulier

Klik hier voor onze uitgebreidere vacature tekst.

 

Terug naar wat we doen