Amsterdam en Diemen

Jongeren in Rouw

Hoe verwerk je een groot verlies op jonge leeftijd? Lotgenoten begrijpen jouw gevoel. Je staat niet alleen.

Een dierbare verliezen is altijd moeilijk, maar als je nog jong bent, kan de klap extra hard aankomen. Hoe verwerk je zoiets? Iedereen doet dat op z’n eigen manier en in z’n eigen tempo. Daar zijn geen regels voor. Het belangrijkste is om jezelf die tijd te gunnen. In lotgenotengroepen voor jongeren van 12-25 jaar die een dierbare hebben verloren is daar alle ruimte voor. 

In zes wekelijkse bijeenkomsten staan ieders gevoelens en ervaringen centraal. Natuurlijk zijn de gespreksgroepen vertrouwelijk: alles wat er besproken wordt blijft binnen de groep. En, heel belangrijk, de herkenning, erkenning en steun die juist lotgenoten elkaar kunnen geven. Vertel over jouw ervaringen op de manier die het beste bij jou past.

Zij brengen verschillende thema’s inzake rouw ter sprake in gesprekken en tijdens activiteiten. Je kunt denken aan onderwerpen zoals: de begrafenis, reacties van de omgeving, emoties, de verwerking.

Je kunt je gesteund voelen door jouw verhaal te vertellen en de ervaringen van anderen te horen. Tijdens de bijeenkomsten staan jouw wensen centraal.

De groepen vinden 's avonds plaats op de Sarphatistraat 4, tussen 19.30-21.30 uur.

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Ervaringen en reacties van deelnemers 

"Hier voelt het niet als zeuren als ik mijn verhaal vertel".

"Ik vraag mij af waar hij nu is. En ik bleek niet de enige".

"Ik kwam hier met weerstand maar ben blij dat ik gekomen ben".

"Ik voelde mij de hele dag al verdrietig en hier mogen mijn tranen er zijn".

31 mrt 2018 19:30 Start Jongeren in Rouw Lotgenotengroep

Meld je aan voor de groep die start op maandagavond in najaar 2018 Aanmelden via coördinator Mireille van Gils / m.vangils@humanitas.nl

Humanitas: Wat is Rouw?

Wat is Rouw?

Wanneer je iemand verliest die erg belangrijk voor je is, dan verandert naar je gevoel alles in je leven. De wereld ziet er anders uit, niets lijkt meer hetzelfde. Je prioriteiten verschuiven: wat eerst belangrijk leek te zijn, wordt vaak van ondergeschikt belang.

lees verder.......

Kijk hier

Een filmpje over het project Jongeren in Rouw van Humanitas