Amsterdam en Diemen

Humanitas Kindervakantieweken

Een vakantie voor je kind?  Zelfs als het er eigenlijk niet in zit? Humanitas Kinder- vakantieweken organiseert het ook voor jouw kind.

Je gunt je kind graag een vakantie, maar soms zit dat er gewoon niet in. Misschien is de gezondheid een spelbreker, of heb je er het geld niet voor. Het maakt niet uit waarom. Ook jouw kind krijgt een fijne vakantieweek op een mooie plek in Nederland waar veel te zien en te doen is. Daarvoor zorgen de Kindervakantieweken, die bedoeld zijn voor kinderen van 6 tot 12 jaar.
Per week gaan er tussen de 40 en 50 kinderen van dezelfde leeftijd mee, die door hulpverlenende instanties bij Humanitas worden aangemeld. Ouders kunnen ook zelf hun kind aanmelden.

Goed geschoolde en enthousiaste vrijwilligers doen de voorbereiding en begeleiding van de kindervakantieweek, zodat er volop positieve momenten en spannende activiteiten zijn. Per groepje van 6 kinderen zijn er twee groepsleiders.

Het vrijwilligersteam maakt een leuk programma vol leuke bos- en veldspellen, hutten bouwen, zwemmen of een bezoekje van de brandweer. Op vrije momenten kan je voetballen, knutselen, hutten bouwen, spelletjes spelen, verkleden of toneelstukjes bedenken. De kinderen kunnen er lekker tussenuit en doen nieuwe indrukken en vriendschappen op.

Dit jaar willen we 40 kinderen uit Amsterdam mee laten gaan. We krijgen geen subsidie voor deze activiteit, dus we zijn geheel afhankelijk van giften. Door jouw bijdrage maak je het mede mogelijk dat kinderen een onbezorgde vakantie krijgen. Help je mee? Klik hier en doneer!