Humanitas Kindervakantieweken

Voor sommige kinderen is een vakantie niet zo vanzelfsprekend, de Kindervakantieweken zijn er voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. 

Ieder kind verdient een vakantie, maar soms zit dat er gewoon niet in. Misschien is de gezondheid een spelbreker, of heb je er het geld niet voor. Ook jouw kind krijgt een fijne vakantieweek op een mooie plek in Nederland waar veel te zien en te doen is. Daarvoor zorgen de Kindervakantieweken, die bedoeld zijn voor kinderen van 6 tot 12 jaar.
Per week gaan er tussen de 45 en 50 kinderen van dezelfde leeftijd mee, die door hulpverlenende instanties bij Humanitas worden aangemeld. Ouders kunnen ook zelf hun kind aanmelden.

Goed geschoolde en enthousiaste vrijwilligers doen de voorbereiding en begeleiding van de kindervakantieweek, zodat er volop positieve momenten en spannende activiteiten zijn. Per groepje van 6 kinderen zijn er twee groepsleiders.

Het vrijwilligersteam maakt een leuk programma vol leuke bos- en veldspellen, hutten bouwen, zwemmen of een bezoekje van de brandweer. Op vrije momenten kan je voetballen, knutselen, hutten bouwen, spelletjes spelen, verkleden of toneelstukjes bedenken. De kinderen kunnen er lekker tussenuit en doen nieuwe indrukken en vriendschappen op.

De Kindervakantieweken vinden plaats tijdens de grote schoolvakantie, hieronder vind je de data en weekindeling van 2019.

  • Week 1 van 20 t/m 27 juli voor 10-11 jarigen
  • Week 2 van 27 juli t/m 3 aug voor 11-12 jarigen
  • Week 3 van 3 t/m 10 aug voor 8-9 jarigen
  • Week 4 van 10 t/m 17 aug voor 6-7 jarigen

Aanmelden voor de Kindervakantieweken? Mail naar kvw.noordwest@humanitas.nl

Dit jaar willen we 30 kinderen uit Amsterdam mee laten gaan. We krijgen geen subsidie voor deze activiteit, dus we zijn geheel afhankelijk van giften. Door jouw bijdrage maak je het mede mogelijk dat kinderen een onbezorgde vakantie krijgen. Help je mee? Klik hier en doneer!