Amsterdam en Diemen

Jeugdsupport

Humanitas Jeugdsupport is er voor jongeren die te maken hebben (gehad) met jeugdzorg. Een vrijwilliger helpt je zelfstandig te worden.

Voor wie?

Humanitas Jeugdsupport is bedoeld voor jongeren tussen de 8 en 25 jaar die te maken hebben (gehad) met jeugdzorg. Lijkt het jou fijn als er iemand een tijdje voor je klaar staat? Bijvoorbeeld om je te helpen met het kiezen van een opleiding of het zelfstandig gaan wonen. Of gewoon om af en toe mee af te spreken zodat je kan delen wat je allemaal bezighoudt. Meld je dan aan bij Humanitas Jeugdsupport!

Vrijwilligers

Een maatje van Humanitas Jeugdsupport denkt met je mee en biedt je een luisterend oor. Jullie ondernemen samen leuke dingen en je maatje helpt je bij dagelijkse zaken zoals opruimen, zelfstandig wonen, vrienden, geldzaken, school, werk... Eigenlijk alles wat jou bezighoudt in het leven. Dat zorgt er al snel voor dat je niet langer het gevoel hebt er alleen voor te staan. Zo krijg je weer vertrouwen in de toekomst! Alle vrijwilligers van Jeugdsupport vinden het leuk om anderen te helpen en hebben hier veel ervaring mee. Bovendien traint Humanitas alle vrijwilligers voordat ze aan de slag gaan. Ze weten dus precies hoe ze je kunnen helpen.

Hoe werkt het?

Als je je aanmeldt, plannen we een kennismakingsgesprek. De coördinator van Jeugdsupport bespreekt met je waar je precies hulp bij wilt en wat je verwacht van een maatje. Daarna koppelt de coördinator je aan een vrijwilliger. Deze vrijwilliger wordt jouw maatje. Jullie spreken ongeveer één keer per week met elkaar af. Daardoor hebben jullie veel tijd om elkaar beter te leren kennen. Dat geeft al snel een vertrouwd gevoel. Als je het weer helemaal zelf redt, bouwen jullie het contact weer langzaam af. Dat is meestal na ongeveer één tot anderhalf jaar.

Aanmelden

Wil je je aanmelden? Dat kan! Bespreek het eerst met je ouders of de beroepskracht die je begeleidt. Laat één van hen dan contact opnemen met de coördinator van Jeugdsupport, Pieter Jan Kuhne of Mathilde Franse. Ben je ouder dan 18 jaar? Dan moet je zelf even contact opnemen met Pieter Jan. Na de aanmelding zoekt de coördinator een passende vrijwilliger voor jou. Klikt het? Dan zien jullie elkaar. We hebben heel veel verschillende vrijwilligers. Er is dus altijd wel iemand die bij jou past.

Wil jij actief worden als vrijwilliger bij Jeugdsupport? Meld je dan nu aan door het onderstaande  formulier in te vullen.

Aanmeldformulier Vrijwilliger

Bent u een verwijzer en wilt u een kind of jongere aanmelden voor Jeugdsupport? Vul dan onderstaand formulier in.

Aanmeldformulier Verwijzer

Kijk hier naar de uitzending van AT5 met een prachtig Kerstitem over eenzaamheid onder jongeren. Wij zijn dankbaar voor de aandacht die er gegeven wordt aan dit ontzettend belangrijke thema!

 

Terug naar Wat we doen